Fukushima demana que s'eliminin els personatges de Pokémon GO de les centrals nuclears

L'accidentada planta atňmica ha trobat com a mínim un Pokémon en un espai de la seva propietat

26.07.2016 | 10:01
Un grup de persones jugant a ´Pokémon GO´ al Japó

La propietària de l'accidentada central nuclear de Fukushima, Tòquio Electric Power (TEPCO), ha demanat a l'operador de Pokémon GO que canviï els ajustaments del popular joc per a mòbils per evitar que les criatures apareguin en centrals nuclears, segons ha anunciat la companyia.

TEPCO ha detectat almenys un Pokémon en les instal·lacions d'una de les tres plantes atòmiques en les quals ha realitzat proves: l'accidentada central de Fukushima Daiichi, la veïna Fukushima Daini (situada a 12 quilòmetres de la primera), i la de Kashiwazaki-Kariwa de Niigata, en el nord-oest del país.

La companyia, que ha demanat als seus treballadors que no juguin a Pokémon GO en les instal·lacions, no ha especificat on va trobar a la criatura virtual per evitar que es produeixin intrusions a la zona en qüestió, com la dels tres adolescents que es van colar en una central nuclear d'Ohio (EUA) buscant pokémons.

El regulador nuclear de Japó ha instat a les companyies propietàries del país al fet que reforcin la seguretat en les seves plantes per evitar casos similars, va informar l'agència local Kyodo.

El ministre nipó d'Educació, Cultura, Esports, Ciència i Tecnologia, Hiroshi Hase, ha expressat públicament la seva satisfacció perquè el públic japonès pot gaudir d'un nou contingut basat en una franquícia d'origen japonès, com és Pokémon, però ha advertit que poden donar-se situacions perilloses. "Volem demanar-li a l'operador (de Pokémon GO) que presti la deguda atenció a aquest fet", va indicar Hase en declaracions recollides per Kyodo.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema