L'Estat de Nova York ha anunciat aquest dimarts que prohibirà l'ús del popular videojoc 'Pokémon Go' a uns 3.000 condemnats per delictes sexuals que estan sota llibertat condicional. La mesura, segons les autoritats, té com a objectiu garantir la seguretat dels nens i arriba només uns dies després que dos legisladors cridessin l'atenció sobre el perill que pederastes s'aprofitessin del joc.

"Protegir els nens de Nova York és la prioritat número u i, a mesura que la tecnologia avança, hem d'assegurar que aquests avanços no es converteixin en avingudes perquè perillosos depredadors abusin de noves víctimes", va dir en un comunicat Andrew Cuomo, el governador de l'estat.

Cuomo va ordenar aquest dimarts al departament estatal de presons restringir l'ús de 'Pokémon Go' als delinqüents sexuals sota llibertat vigilada, que violaran aquest règim si descarreguen, accedeixen o participen en aquest o altres videojocs semblants. A més, l'estat de Nova York contactarà amb l'empresa creadora de l'aplicació perquè col·labori amb la iniciativa.

Els legisladors Jeff Klein i Diane Savino van presentar una recerca segons la qual 'Pokémon Go' porta en moltes ocasions als seus jugadors a apropar-se a les cases d'aquests delinqüents.

Segons les dades presentades per Klein i Savino, en la recerca duta a terme a Nova York es van materialitzar criatures virtuals enfront del domicili de delinqüents sexuals en un 57 % dels casos. A més, en un 59 % de les vegades l'habitatge d'un pedòfil condemnat tenia a menys de mitja illa de cases de distància altres punts que atreuen als jugadors com les "pokeparades" i els gimnasos.

Segons els senadors, 'Pokémon Go', a més, ofereix als pederastes una sort de mapa per saber on pugues haver-hi nens perseguint a les populars criatures de ficció. "Mentre els nens creuen que estan fora per caçar un pokemon, la qual cosa pot estar aguaitant és un depredador en lloc d'un Pikachu", va advertir en un comunicat Klein