El dirigible Airlander 10, l'aeronau més gran del món, es va estavellar a l'aeròdrom de Befordshire (centre d'Anglaterra) en el seu segon vol de prova, sense que s'hagin registrat ferits.

L'avió, de 92 metres de llarg, 43,5 d'envergadura i 26 d'altura, va patir danys a la cabina després de perdre l'estabilitat i colpejar un pal telefònic durant l'aterratge, segons informa la cadena BBC.

La companyia Hybrid Air Vehicles, empresa fabricant del Airlander 10, ha confirmat que la tripulació i el personal de terra estan "fora de perill i bé", i ha assenyalat que investigarà l'incident.

"L'Airlander 10 va realitzar el seu segon vol de prova i va volar durant 100 minuts, completant totes les tasques que s'havien preestablert. L'avió va patir un aterratge forçós i la part davantera va patir alguns danys que s'estan avaluant", va explicar l'empresa a través de un comunicat.

"Els dos pilots i la tripulació es troben fora de perill i en bon estat. En els propers dies durem a terme una investigació per conèixer les causes de l'accident, alhora que seguirem desenvolupant el Airlander 10", diu la nota.

L'aparell, que pesa 20.000 quilos i ha tingut un cost de 25 milions de lliures (29,3 milions d'euros / 32.900.000 de dòlars), va realitzar amb èxit el seu primer vol de prova la passada setmana.

Un cop es realitzin les proves pertinents, la companyia Hybrid Air Vehicles espera que el Airlander 10, amb 38.000 metres cúbics d'heli en el seu interior, pugui romandre en l'aire durant dues setmanes i s'empri per a transport, oci, vigilància o comunicacions.

L'aparell, que pot enlairar i aterrar de forma vertical i arriba a una velocitat màxima de 148 quilòmetres per hora, va ser originalment dissenyat pel servei de vigilància de l'exèrcit d'Estats Units.