Com evitar que WhatsApp passi les teves dades a Facebook

En pocs passos podràs evitar que el servei de missatgeria comparteixi les teves dades amb la xarxa social de Mark Zuckerberg

08.09.2016 | 07:13
Com evitar que WhatsApp passi les teves dades a Facebook
Com evitar que WhatsApp passi les teves dades a Facebook

Fa poc menys d'una setmana que WhatsApp, el servei de missatgeria pel qual Facebook va pagar més de 20.000 milions de dòlars, anunciava que començaria a compartir el número de telèfon i les dades dels seus usuaris amb la xarxa social creada per Mark Zuckerberg.

"Com una empresa filial de Facebook, en els pròxims mesos començarem a compartir informació que ens permeti coordinar-nos millor i amb això millorar l'experiència entre serveis. Aquesta és una pràctica típica entre companyies que són adquirides per altres", explicava Whatsapp en un comunicat que enfadaria a molts dels seus usuaris.

Per a què farà servir Facebook meu número?

Segons la companyia, WhatsApp i Facebook compartiran aquesta informació amb diferents objectius: evidentment millorar l'eficàcia publicitària servint anuncis que siguin més rellevants per als usuaris de Facebook i suggeriments per connectar amb persones conegudes i, d'altra banda, combatre abusos i missatges no desitjats a WhatsApp.

El servei reconeix que altres empreses filials de Facebook, com Instagram, podran utilitzar així mateix la informació de Whatsapp per "activitats diverses", com suggerir quins comptes seguir.

Com evitar que Facebook rebi les teves dades

Si encara no has acceptat les noves condicions d'ús que apareixia a la pantalla d'inici de WhatsApp després d'obrir l'aplicació, estàs d'enhorabona perquè llavors no s'haurà activat l'opció de compartir les dades.

En canvi, si has estat un dels que ha acceptat les normes sense haver llegit la lletra petita i ara te'n penedeixes, només has de fer el següent:

1- Obrir l'aplicació de WhatsApp i dirigir-te a la secció Configuració.
2- Entrar a la secció 'Compte'
3- Un cop dins, desactiva la casella Compartir la informació del meu compte

Recorda que si al principi vas acceptar els termes, tens 30 dies per fer marxa enrere i revocar els permisos perquè Facebook manegi les teves dades. Prenguis la decisió que prenguis, ja sigui prohibint l'accés a la xarxa social o acceptan-ho, no podràs canviar-la en un futur.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

L´error que bloqueja els iPhone amb només enviar un SMS
L´error que bloqueja els iPhone amb només enviar un SMS

L´error que bloqueja els iPhone amb només enviar un SMS

Una simple seqüència d'emoticones pot fer que la teva tablet o telèfon Apple quedi penjat

Així és la nova Nvidia Shield TV

Així és la nova Nvidia Shield TV

El dispositiu arriba a Espanya oferint en streaming jocs i intel·ligència artificial

´Durango´: dinosaures i supervivència

´Durango´: dinosaures i supervivència

Es tracta d'una producció en línia per a dispositius mòbils, que actualment es troba en fase beta

Com personalitzar les notificacions de WhatsApp a Android

Com personalitzar les notificacions de WhatsApp a Android

L'aplicació permet escollir un color o to diferent d'avís per cada contacte o grup

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema