Els usuaris que tinguin un Galaxy Noti 7 original o un de substitució, hauran d'apagar-lo i deixar d'utilitzar-lo, segons ha informat Samsung. La companyia ha demanat als seus usuaris del polèmic model que l'apaguin mentre es troba una solució.

"Seguim compromesos diligentment amb les autoritats reguladores apropiades per prendre les mesures necessàries per resoldre la situació", ha explicat Samsung a través de comunicat. Samsung ha sol·licitat també a tots els socis i minoristes de tot el món que deixin de vendre els Galaxy Note 7, tant originals com de substitució mentre la investigació es porta a terme.

La venda del Note 7 estava prevista a Europa per a principis de setembre però Samsung ha reconegut alguns problemes amb la bateria del telèfon i va decidir no seguir amb els llançaments previstos i suspendre les vendes del telèfon fins a nou avís.

El 19 de setembre Samsung va començar el seu programa de substitució en alguns països per als usuaris que ja comptaven amb el telèfon afectat, que podien optar a un telèfon nou del mateix model o a un model semblant i el reemborsament de la diferència de preu entre tots dos, com el Galaxy S7 o el Galaxy S7 Edge, entre d'altres.

Tot i això, en els nous Galaxy Note 7 de substitució, també van sorgir nous problemes durant els últims dies i Samsung ha explicat que treballa en la investigació dels casos reportats fa poc. Per a la seguretat dels usuaris, Samsung ha paralitzat la venda mundial del Galaxy Note 7 i explica que segueix treballant amb els organismes pertinents per investigar els fets.