Sota el nom de Zetta, dos espanyols i un xinès van llançar al mercat l'any 2015 un 'smartphone' que anunciaven ser de fabricació 100% espanyola, més concretament extremenya. I és que aquesta companyia té a la ciutat de Zafra (Badajoz) la seva seu. Les primeres unitats de Zetta van volar gràcies al seu baix preu (entre 145 i 300 euros). Però quan tot semblava anar vent en popa (ja comptaven amb set establiments a Extremadura i 80 punts de distribució a tot Espanya), s'ha destapat un presumpte frau: en realitat es tracta de telèfons de la marca xinesa Xiaomi modificats.

Diversos usuaris a traves de Forocoches i de la pàgina web The Geek Hammer han estat els encarregats de posar en dubte a Zetta, la companyia fundada per Unai Nieto, un extremeny de 31 anys, juntament amb el seu soci xinès Eric Cui. Pel que sembla, es dedicaven a comprar 'smartphones' Xiaomi a preu de cost, els posaven una carcassa amb el logo de l'empresa i els venien molt més cars.

Així, per exemple, el model Zetta Multiverso 5.5 és un Doogee Hitman DG850, que a la vegada és una rèplica del Xiaomi Mi4. Els usuaris de Forocoches han publicat una foto de l'interior del telèfon en la qual s'observa que el logo original de Xiaomi ha estat tapat amb un adhesiu.

Forocoches

Fins i tot les carcasses que venen a la seva pàgina web per un preu d'11,99 euros són molt semblants a les de Xiaomi, com demostra la comparació que ha fet The Geek Hammer.

The Geek Hammer

Després de sortir a la llum aquest presumpte engany, la pàgina d'Internet de Zetta ha caigut, el seu canal de Youtube ha desaparegut i s'han esborrat els comptes de les seves xarxes socials.

Des de les organitzacions de consumidors recorden als que han comprat un mòbil de la marca Zetta que tenen dret, si es confirma l'estafa, a que els retornin els diners.