Qui més qui menys deixa trastejar els seus fills amb els telèfons mòbils i les tablets. Per evitar esglais en forma de compres indesitjades o accés a pàgines no aptes per a menors, és convenient tenir instal·lada alguna aplicació de control parental. Aquestes són algunes de les millors.

1.- Qustodio (Android, iOS)

Funciona de forma invisible. Ningú sap que està instal·lada. Permet veure al minut quin aplicacions s'usen, les cerques realitzades, les webs visitades o les xarxes socials que s'utilitzen i les amistats amb les quals es relacionen els petits online a través d'un senzill panell web. Bloqueja contingut inadequat i estableix límits de temps en l'ús dels dispositius. És gratuïta.

2.- Kid's Place (Android)

Aplicació gratuïta que crea una zona segura en el dispositiu per als nens. Protegeix la informació personal del terminal mentre els petits fan ús del mateix. Evita descàrregues accidentals, trucades, enviaments de missatges i altres accions que costin diners. Desactiva tots els senyals sense fils.

3.- Norton Family (Android, iOS)

Aquesta app protegeix als nens de l'assetjament cibernètic i restringeix els continguts inadequats, entre altres coses. Ofereix un historial de les pàgines visitades. La versió iOS solament està disponible en anglès. Hi ha una versió gratuïta i una altra Premium.

4.- Kid's Shell (Android)

Permet configurar el dispositiu perquè els nostres fills solament utilitzin les aplicacions que autoritzem. Evita que el petit pugui comprar apps de pagament sense permís dels pares. Compta amb una versió gratuïta i una altra Pro. Només està disponible en anglès.

5.- KuuKla Ebeveyn Kontrol (Android)

Una vegada instal·lat, l'usuari rep un correu electrònic d'activació per poder començar a usar la app. Els pares seleccionen les aplicacions que el nen pot utilitzar. També permet introduir filtres per bloquejar pàgines inadequades. Asimiso, estableix límits de temps d'ús dels dispositius.

6.- Control parental de l'iPhone (iOS)

El sistema operatiu d'Apple ofereix un sistema de control parental propi, que no requereix instal·lar cap app addicional. Bloqueja les principals funcions del dispositiu, com la càmera, els jocs, la instal·lació d'aplicacions o l'accés a Internet. També restringeix l'accés a continguts explícits.

7.- Android Parental Control (Android)

Per configurar-ho cal obrir l'aplicació Play Store en el dispositiu. Accedir al menú situat en la cantonada superior esquerra i en ajustos punxar 'Controls parentals' i activar el control. Es crea un PIN que els usuaris necessitaran introduir per canviar la configuració. Després solament cal seleccionar els filtres que volem aplicar.