Alguns estudis sobre el consum a occident són demolidors. Segons dades de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), els europeus tirem cada any i cada persona una mitjana de 179 quilograms de menjar que està en bon estat. Indiquen algunes associacions de consumidors que després de la data de caducitat, molts dels aliments no són aptes per a la venda, però també serien aptes per al consum.

A Espanya les xifres són igualment increïbles. Cada any es llencen 1.325 milions de menjar a les escombraries per raons diverses.

És per aquest terrible motiu que la nova web GoodAfter.com que acaba d'arribar a Espanya, pot ser una molt bona solució per evitar aquest crim quan al nostre planeta hi ha 800 milions de persones que pateixen situacions de fam, sense menys embuts, que passen fam.

La plataforma en línia funciona com si d'un supermercat virtual es tractés. En ella els usuaris podran trobar productes que estan a punt de caducar. El magatzem de GoodAfter es troba a Porto, Portugal, i és des d'allà que l'empresa envia, en menys de 48 hores el producte a la casa dels clients siguin espanyols o portuguesos. Cal afegir que si la compra és superior als 49 euros resta exempta de recàrrecs per enviaments.

Podríem pensar que els preus, atès que el producte no procedeix del supermercat més proper, haurien de costar més, però molts dels queviures estan rebaixats fins a xifres que convenceran més d'un.

Una altra de les preguntes que ens poden surgir és: Però si els productes vénen de Porto, això no suposa un impacte mediambiental en contaminació dels camions o altres mitjans que s'utilitzin? La pregunta es respon amb una altra pregunta: D'on creiem que vénen els productes que comprem en un supermercat? Segurament de llocs tan o més llunyans que Porto.