L'arribada de Android 7.0 Nougat que Google va anunciar fa un parell de mesos ha tornat a animar als usuaris dels dispositius mòbils que compten amb aquest sistema operatiu. Els smartphone Nexus, mòbils de Google, ja han rebut l'última versió del programari i moltes altres companyies han anunciat que ho faran aviat.

No obstant això, tot usuari Android, sigui quin sigui el seu mòbil o tableta i la versió de 'programari' que estigui utilitzant, ha de conèixer ajustos 'clau' si el que vol és tenir un dispositiu més personalitzat i configurat en funció del seu ús i prioritats.

Configurar el nostre Android en funció de l'ús que li donem pot millorar el seu rendiment i uns altres importants aspectes del terminal, com la vida de la bateria. El que no recomanen els experts és deixar el telèfon tal qual ve de fàbrica.

Baixar la lluentor de la pantalla

Estalviar bateria, un dels objectius que ens proposem molts usuaris però que amb l'ús diari i les nostres rutines no aconseguim. Però per aconseguir reduir el consum de bateria del nostre terminal és fonamental configurar el dispositiu per a un rendiment òptim.

Un dels aspectes que més influeix en la durada de la bateria és la lluentor de la pantalla, així que serà fonamental reduir la seva lluminositat quan sigui prescindible, i procurar mantenir aquesta lluentor en el 30%.

Ajustar el nivell de lluentor en els dispositius Android és molt senzill; pots fer-ho sense entrar en cap menú. Solament has de lliscar un dit des de la part superior de la pantalla perquè t'aparegui la barra per ajustar la lluentor de forma manual. També pots anar a 'Ajustos', 'Pantalla' i 'Lluentor'.

Baixar els tons blancs

Si la teva terminal compta amb una pantalla AMOLED et recomanem baixar els tons blancs i triar un fons de pantalla negre. Els píxels negres no requereixen d'il·luminació i això també ens ajudarà, per tant, a millorar el rendiment de la nostra bateria.

Per realitzar aquest ajust podem anar a 'Ajustos', 'Pantalla', 'Pantalla d'Inici' i 'Fons de Pantalla' (depenent del model de telèfon Android que tinguis). També pots configurar aquest ajust simplement tocant i pressionant sobre una zona en blanc o que no tinguis ocupada de la pantalla d'inici.

D'aquesta forma t'apareixeran diverses opcions en la part inferior. Des d'aquí pots accedir a Galeria o a altres fons de pantalla per canviar el teu fons actual. Usa aquesta opció tant per a la pantalla bloquejada com per a la pantalla d'inici.

Desactivar els accessos directes de noves "apps"

Cada vegada que ens descarreguem una aplicació de la botiga Google Play aquestes aplicacions creen un accés directe a la nostra pantalla d'inici perquè així puguem accedir d'una forma més ràpida al seu contingut. Aquestes aplicacions poden acabar omplint aquesta pantalla i per tant també repercutirà en un major consum d'aquesta.

Per evitar acumular icones d'aplicacions en la pantalla d'inici, també haurem de fer els ajustos pertinents. Haurem d'anar a Google Play, entrar en 'Menú' i a continuació en 'Configuració'. Després simplement caldrà desactivar l'opció 'Afegir icona a la pantalla d'inici'. D'aquesta forma ja no es descarregaran més aplicacions directament en la pantalla d'inici.

Activar l'opció "trobar el meu mòbil"

Activar l'opció "trobar el meu mòbil" pot evitar-te maldecaps inesperats. En el cas que perdis o et robin la teva terminal, per exemple, aquesta funció t'ajudarà a conèixer la ubicació del teu telèfon.

Per fer ús d'aquesta funció hauràs d'activar el 'Administrador de dispositius Android' i per a això has de també al seu torn activar l'Administrador en 'Ajustos de Google'. Pots trobar 'Ajustos de Google' com una aplicació independent o bé en el menú 'Ajustis', 'Google'. Una vegada activat pots buscar el 'Administrador de dispositius Android' a través del cercador de Google des d'un ordinador o mòbil.

Com bé ens indiquen quan fem ús d'ell, "les dades d'ubicacions dels teus dispositius es recopilaran i

s'enviaran a Google. La ubicació del dispositiu és aproximada i és possible que no es precisi en alguns casos".

Per poder utilitzar l'Administrador de dispositius Android, la teva terminal ha d'estar encès, l'accés a la ubicació ha d'estar activat i ha d'estar associat al teu compte de Google. Si tens una tableta amb diversos usuaris, solament el propietari pot controlar aquesta configuració.

L'Administrador realitzarà una cerca del teu dispositiu si així ho desitges. T'indicarà l'hora d'última connexió i la localització aproximada. A més, podràs fer sonar, bloquejar o esborrar les dades de la teva terminal de forma remota, així com afegir un número de telèfon a la pantalla de bloqueig.

Encendre l'opció "no molestar"

Si a més tens el costum de deixar el mòbil en la tauleta de nit quan et vas al llit et vindrà molt bé activar l'opció no molestar' a partir de determinada hora. Els telèfons Android disposen d'aquesta opció i activar-la et serà molt fàcil. Hauràs d'anar a 'Ajustos', 'Sons i notificacions'. Aquí t'apareixerà la funció.

Cada usuari pot a més configurar la manera 'No molestar' al seu gust: pot seleccionar alarmes, notificacions i cridades de contactes prioritaris que no se silenciaran, pot establir el silenci total i pot programar la manera sola per al cap de setmana, per a les nits d'entre setmana o fins i tot per a qualsevol moment del dia.