Dispositiu gironí per a emergències per enviar missatges sense cobertura

Es tracta de Viuho GEO, pensat per a persones que practiquen activitats a zones on la cobertura és molt baixa o nul·la

25.11.2016 | 07:26
Dispositiu gironí per a emergències per enviar missatges sense cobertura

L'empresa gironina de sistemes de seguretat personal i sistemes de comunicació per satèl·lit Viuho ha llençat al mercat un nou dispositiu. Es tracta de Viuho GEO, pensat per a persones que practiquen esports o activitats a zones on la cobertura de telèfon és molt baixa o, directament, nul·la.

Com que funciona per satèl·lit, el Viuho GEO permet enviar i rebre missatges de mòbil tot i no tenir cobertura. D'aquesta manera, si algú pateix un accident en alguna zona fosca, pot comunicar-se amb els equips d'emergència des de qualsevol part del món. Els usuaris s'han de descarregar primer una aplicació mòbil (Viuho CONNECT) on cada persona crea el seu perfil i introdueix totes les dades mèdiques més rellevants i també els seus contactes.

Des de l'empresa remarquen que Viuho GEO representa un pas endavant en la millora de la informació que reben els equips d'emergència a nivell global. Està pensat per a persones que practiquin esport o que treballin a zones on no hi ha pràcticament cobertura. Aquest dispositiu els garanteix que, en una situació d'emergència, es podran comunicar.El sistema de seguretat es composa de tres elements. Per una banda, cal que l'usuari es descarregui l'aplicació mòbil Viuho CONNECT.

Allà, l'usuari crea el seu perfil, introdueix les dades mèdiques més rellevants i també els seus contactes. A més disposa d'un botó de seguretat SOS per fer arribar una alerta geolocalitzada als equips d'emergència des de qualsevol zona del món.El segon element és Viuho SERVICE, un servei 24 hores al dia construït en base a un protocol d'actuació i salvament aplicable a nivell global, que coordina el rescat de l'usuari i que garanteix que aquest no estarà sol quan més ho necessiti.

L'última pota del projecte és Viuho GEO, un dispositiu personal de comunicació satèl·lit. Disposa d'un botó de seguretat per enviar un avís SOS i actua de mòdem satèl·lit per al telèfon mòbil. D'aquesta manera, l'usuari pot enviar i rebre missatges sense cobertura mòbil mitjançant l'aplicació Viuho CONNECT. Des de l'empresa destaquen que l'objectiu principal del dispositiu és ajudar a salvar vides, dotar a la persona de més seguretat i proporcionar tranquil·litat a les persones del seu entorn que l'esperen a casa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

La New Nintendo 2DS XL.
New 2DS XL: així és la nova portàtil de Nintendo

New 2DS XL: així és la nova portàtil de Nintendo

Compta amb un disseny més ergonòmic i ofereix més opcions de control

Saps quant val i on pots comprar el nou Samsung Galaxy S8?

Saps quant val i on pots comprar el nou Samsung Galaxy S8?

El gegant sud-coreà vol competir amb l'iPhone 7 de Apple a través d'aquest nou model

´Call of Duty: WWII´: torna el combat clàssic

´Call of Duty: WWII´: torna el combat clàssic

La saga torna als seus orígens amb una història que promet experimentar "la Segona Guerra Mundial...

La sonda Cassini arriba als anells de Saturn

La sonda Cassini arriba als anells de Saturn

La missió conclourà amb una immersió en l'atmosfera del planeta el 15 de setembre

Enllaços recomanats: Premis cinema