HP ha retirat del mercat més de 100.000 bateries dels seus ordinadors portàtils, ja que es poden sobreescalfar i provocar incendis. La companyia ja ha llançat un programa de substitució perquè els usuaris canviïn les seves bateries i acabin amb el risc que pugui comportar el seu ús.

HP ha explicat a la seva pàgina web que les bateries afectades corresponen a alguns dispositius Compaq, HP ProBook, HP Envy, Compaq Presario i equips portàtils HP Pavilion venuts a tot el món a partir de març de 2013 i fins a octubre de 2016. "Els clients han de deixar d'utilitzar les bateries afectades immediatament ", explica la companyia. Els ordinadors poden utilitzar-se connectats al corrent però extraient la bateria dels mateixos.

La companyia ha llançat un programari que es descarrega i s'executa per comprovar si la bateria de l'ordinador portàtil que està utilitzant està entre les possibles afectades. No obstant això, es pot comprovar també extraient la bateria i comprovant el número de sèrie del producte, omplint el formulari que HP ha penjat a la seva pàgina web.

No s'estan retirant els ordinadors portàtils, sinó les bateries dels mateixos. "Les bateries afectades tenen el potencial de reescalfar i presentar perill d'incendi i cremades als clients", expliquen a la seva pàgina web. "La preocupació principal d'HP és la seguretat dels nostres clients i recomana que deixin d'utilitzar les bateries afectades immediatament", afegeix.

HP ha posat a disposició dels usuaris un formulari de sol·licitud de reemplaçament de bateria que es no suposarà cap cost addicional per als seus clients.