Google Maps ens ha permès viatjar per tot el món gairebé sense moure'ns de casa. Gràcies a les seves detallades fotografies i mapes per satèl·lit resulta senzill fer-se una idea de com és el lloc pel qual sentim curiositat, per molt remot que sigui.

Però aquesta aplicació amaga secrets que molta gent no coneix. Aquestes són només algunes de les curiositats i rareses de Google Maps.

Té noms de carrers falsos

Encara que sembli una cosa impensable per a una eina que ajuda tants viatgers, Google Maps també té noms de carrers falsos i mal escrits a propòsit. Això és en realitat un sistema de seguretat que permet a la companyia, i a la resta de propietaris de drets sobre els carrers, saber si algú còpia seus mapes. A la wiki d'OpenStreetMap podràs esbrinar quines són aquestes'calles trampa'.

Canvia la ninot de l'Street view per un ovni

L'Àrea 51, també coneguda com Groom Lake, sempre ha estat envoltada de nombroses teories que asseguren que al seu interior s'estudia i experimenta amb extraterrestres. Tot i que el govern nord-americà sempre ho ha desmentit, des de Google han volgut fer la seva petita picada d'ullet al misteri que envolta a aquesta base militar. Així, si busquem a Google Maps la zona podem veure com el Pegman esdevé un ovni quan l'arrosseguem sobre la zona.

Quan passarà el cotxe de Google Maps per la meva zona?

Si tens curiositat per saber quan passarà de nou el cotxe de Google Maps pel teu carrer o per saber quins són els llocs que li falten de recórrer, la mateixa companyia t'ho explica a la seva pàgina web. Així podràs aprendre a més com funciona Google Maps des de dins.

Els llocs que no vol mostrar

Hi ha enclavaments que Google Maps es nega a mostrar per diversos motius. Alguns d'ells són, per exemple, la base aèria de l'OTAN a Geilenkirchen, Alemanya, o l'Heliport de Santa Anna a Cartagena.

Viatjar en el temps

A l'obrir l'Street View veuràs que a la part superior esquerra apareixen algunes dades de la imatge que apareix en aquest moment: ara el nom, el lloc o la data en què va ser presa. Però el que alguns no saben és que des d'aquí també es pot "viatjar en el temps" punxant en el rellotge que apareix per poder triar la data en què es va prendre la imatge que vols de veure. Pots aprofitar aquesta funcionalitat de Google Maps per gaudir d'alguns dels monuments i llocs més emblemàtics o per veure com han canviat en els últims anys aquelles zones que ja han estat derruïdes.

El poble fantasma de Google

Ningú pot explicar com, durant un temps, un poble anomenat Argleton va comptar amb ofertes de treball i altres activitats. I és que aquesta localitat, situada a Lancanshire (Anglaterra), només va existir a Google Maps. No se sap com va arribar a aparèixer en els mapes de la companyia, encara que es creu que igual que els carrers falses va ser per tema drets, però les coordinades en les que apareixia a la web eren en realitat una campanya sense cap tipus de construcció. Tele Atlas, la companyia que subministra les dades dels mapes a Google Maps, va assegurar que "els errors com aquests no són comuns".

Els perills de les fotos de Street View

Però si hi ha alguna cosa pel que Google Maps s'ha fet famós, a més de guiar-te amb els seus mapes clar, són les curioses imatges que Street View ens ha deixat per al record. Algunes d'ells poden passar per actes "quotidians", com ara robatoris o gent furgant el nas. No obstant això existeixen altres més inexplicables que s'han convertit en fenòmens a la Xarxa. Un dels casos més coneguts és el dels bussos noruecs que persegueixen el cotxe de Google amb els seus arpons.

Però les imatges de Street View ja li han portat més d'un problema a Google. El 2011 una dona canadenca va demandar a Google per fotografiar-la en la porta de casa amb un escot molt pronunciat. La dona demanava a la companyia 45.000 dòlars per dany emocional, però jutge va donar la raó a Google i només rebut 2.250 dòlars per a les despeses del judici.