Microsoft ha estat l'encarregada de donar el tret de sortida a Gamescom 2017, la fira europea més import de l'entreteniment que té lloc aquesta setmana a Colònia, Alemanya. El gegant americà ha revelat nous detalls de Xbox One X i el seu catàleg de llançament, edicions especials per la seva nova plataforma i la petita de la família Xbox One S, així com el catàleg de títols que prometen ampliar l'experiència durant els pròxims mesos.

Durant l'streaming, el fabricant ha centrat esforços en la seva nova plataforma confirmant, a més, que més de 100 jocs ja existents a Xbox One seran millorats per Xbox One X i permetent treure profit a la qual denominen com la consola més potent. D'aquesta manera, ´Halo 5´, ´NBA 2K18´, Wolfenstein II: The New Colossus´, ´ReCore: Definitive Edition´, ´FIFA 18´, ´Star Wars Battlefront II´, ´Below´ i versions remasteritzades de ´Disneyland Adventures´ entre uns altres, seran reformades per aprofitar la potència de la consola.

La família Xbox One s'amplia

Gamescom ha estat l'escenari triat per presentar els nous bundles que arribaran durant els pròxims mesos. Amb motiu de l'inici d'encàrrecs globals per Xbox One X, els de Redmond han revelat l'edició 'Project Scorpio', un model que comptarà amb color personalitzat i suport vertical, a més de les paraules 'Project Scorpio' impreses en la consola i el Controlador. Per la seva banda, Xbox One S comptarà amb una edició basada en el popular Minecraft. El paquet també inclou la descàrrega de Minecraft Plus The Redstone Pack, una col·lecció de paquets únics imprescindible per als jugadors i col·leccionistes àvids de Minecraft. Estarà disponible a partir del pròxim 3 d'octubre de 2017.

Xbox One S Minecraft Limited Edition - Gamescom 2017. Vídeo: YouTube

Xbox One S també rebrà un nou model de ´La Terra Mitjana: Ombres de Guerra´. El paquet estarà compost per una Xbox One S amb disc dur de 500GB o 1TB, el joc ´Ombres de Guerra´, un Controlador sense fil Xbox, subscripció d'un mes a Xbox Game Pass i una prova per Xbox Live Gold de 14 dies. El lot estarà disponible amb el llançament del joc, és a dir el pròxim 10 d'octubre.

De la mateixa manera s'ha confirmat l'expansió a 24 nous països del programa Xbox Design Lab, entre ells Espanya. Presentat en el passat recentment sota el lema: "Tu ho dissenyes, nosaltres ho construïm", aquest servei dóna als jugadors l'oportunitat de dissenyar el seu propi controlador Xbox One. Des de la companyia, asseguren que hi ha "fins a 8 milions de maneres" de crear el teu propi comandament per a la consola, així que comença a pensant com dissenyar el comandament dels teus somnis, ja que el servei estarà disponible a partir del 21 d'agost al voltant de les 21.30 hora peninsular espanyola.

Ampliant el catàleg en gamescom 2017

Durant el Xbox Gamescom Live, Microsoft ha tingut temps per mostrar el seu catàleg de jocs. Amb la participació de diversos estudis i desenvolupadores, han volgut de nou reafirmar el compromís amb els usuaris. Brendan Greene, responsable de ´Playerunkown Battleground´, ha estat l'escollit per parlar sobre aquest joc de combat tipus Battle Royale que arribarà en exclusiva a Xbox One al programa Xbox Game Preview a fi d'any. També s'ha anunciat que el joc serà publicat per Microsoft a Xbox One.

Aquesta extensió de la col·laboració ajudarà a Bluehole a accelerar el desenvolupament a consola alhora que manté la qualitat en les diferents plataformes, així com donar recursos per a aspectes tècnics, vendes i màrqueting. Per a aquells que no ho coneixen, ´Playerunknown´s Battlegrounds´ ha estat un dels videojocs més populars des de principi d'any. El títol s'ha construït recollint el feedback de la comunitat i avui disposa al PC amb diversos milions de jugadors.

'PlayerUnknown's Battlegrounds' - Gamescom 2017 Tràiler. Vídeo: YouTube

Ubisoft i ´Assassin's Creieu Origins´ tampoc han volgut perdre's Gamescom, i que millor manera d'aprofitar l'ocasió que amb l'estrena d'un nou tràiler cinemàtic. El lliurament, que promet oferir interessants canvis i novetats per renovar l'interès a la marca, ha presentat un avanç cinematogràfic de més de 3 minuts amb el qual endinsar-se al conflicte que els jugadors podran descobrir a l'Antic Egipte. Des de la mateixa Ubisoft apunten que ´Assassin's Creieu Origins´ és una visió totalment nova de la franquícia; un títol que inclou elements d'acció i rol, en el qual els jugadors aniran pujant de nivell, aconseguiran objectes i triaran habilitats per personalitzar el seu propi personatge, amb l'estil i destreses que vulguin. S'estrenarà en PS4, Xbox One i PC el pròxim mes d'octubre.

'Assassin's Creieu Origins' - Gamescom 2017 Cinematic Tràiler. Vídeo: YouTube

Li toca el torn a un dels títols de Microsoft, ´Halo Wars 2: Awakening the Nightmare´ que confirma llançament a partir del 26 de setembre en Xbox One i Windows 10. ´Awakening the Nightmare´ compta amb la nova campanya dels Banished, cinemàtiques de l'estudi Blur, mapes i líders addicionals, així com una nova manera de joc anomenat Terminus Firefight, tot en un mateix paquet. L'expansió se situa uns mesos després del final de ´Halo Wars 2´, on la guerra per prendre control de l'Arca continua. Els Banished, en un desesperat esforç per guanyar avantatge contra el Capità Cúter, s'adonen que estar disposats a arriscar-ho tot pot tenir greus conseqüències. Per la seva banda, Terminus Firefight és una nova forma de joc amb mapes dinàmics on els jugadors han de construir bases i exèrcits per defensar-se d'onades d'enemics.

Finalment, s'ha revelat que l'equip es troba treballant en la compatibilitat amb el format espectador i la funcionalitat de sorra, a més de confirmar-se el llançament per Xbox One X amb resolució 4K i suport HDR el pròxim 7 de novembre.

'Halo Wars 2: Awakening the Nightmare'. Vídeo: YouTube

Armature i Comcept per la seva banda, han revelat el llançament de ´ReCore: Definitive Edition´, un lliurament que permetrà als jugadors que no hagin provat el títol explorar un món misteriós i dinàmic amb millores visuals que van des d'un increment en la resolució al HDR. ´ReCore: Definitive Edition´ comptarà amb una nova aventura, a més el Corebot T8-NK s'unirà a Joule, Seth, Duncan i Violet en l'exploració de nous entorns i masmorres mentre lluiten contra el culte d'Obsidian. El joc estarà disponible la setmana que ve, concretament el 29 d'agost. Tot el nou contingut i les millores esmentades s'oferiran com una actualització de contingut gratuït a tots aquells que van comprar la versió original del joc.

'ReCore Definitive Edition' - Gamescom 2017. Vídeo: YouTube

Li arriba el torn a la joia de la corona, ´Forza Motorsport 7´, que ha desvetllat totes les especificacions i configuracions que estaran disponibles a la versió per a PC. En primer lloc, des de la desenvolupadora han confirmat que el lliurament tindrà més de 30 perifèrics, per Turn 10 Studios els jugadors de PC són una prioritat, i com a tal, han invertit un temps significatiu per assegurar que el títol ofereixi la millor experiència possible en PC amb Windows 10. Com a resultat, han construït ´Forza Motorsport 7´ amb resolució nativa 4K, suport per a múltiples monitors, pantalles 21: 9, opcions de personalització de framerate i nombrosos perifèrics com Thrustmaster, Mad Catz Pro, Fanatec, controladors de la mateixa marca o fins i tot el Dual Xoc 4.

´Forza Motorsport 7´ ens permetrà col·leccionar fins a 700 cotxes, inclòs el nou cotxe de portada, el 2018 Porsche 911 GT2 RS, la selecció més gran de models de Ferraris, Porsches i Lamborghinis mai vista. S'estrenarà en primícia per Xbox One X com a títol Xbox Play Anywhere el 3 d'octubre de 2017. Els afeccionats podran provar per primera vegada la demo en Windows 10 PC abans del llançament del joc.

'Forza Motorsport 7'. Vídeo: YouTube

Una de les novetats ha arribat amb l'anunci de ´Jurassic World Evolution´, un nou joc dels veterans Frontier Developments que, al més pur estil de la desenvolupadora, ens permetrà gestionar i prendre el control d'operacions de la llegendària illa d'Ennuvolar i les illes de l'arxipèlag Morts. De moment no s'han ofert molts detalls sobre aquest tema, més enllà de confirmar-se que podrem crear el nostre propi parc juràssic i noves races de dinosaures mentre edifiquem atraccions, estacions per contenir a les criatures i laboratoris de recerca. Arribarà a l'estiu de 2018 en una data pendent de confirmar.

'Jurassic World Evolution'. Vídeo: YouTube

L'univers de ´Sigui of Thieves´ per la seva banda, ha confirmat joc creuat entre Xbox One i Windows 10. El títol ambientat en l'univers pirata que desenvolupa Rare, creadors de ´Perfect Dark´ i ´Banjo-Kazooie´, no ha mostrat masses avanços significatius des de la seva presentació l'any passat, encara que promet combats dinàmics, on haurem d'anar reparant el nostre buc al mateix temps que liderem l'ofensiva. De moment s'ha confirmat que l'experiència per a PC comptarà amb suport per a monitors 21:9, resolució 4K i 60 FPS. Estarà disponible a tot el món com a títol Xbox Play Anywhere a principis de 2018.

'Sigui of Thieves' - Gamescom 2017. Vídeo: YouTube

Tanca l'esdeveniment ´Super Lucky´s Tali´, la divertida aventura de plataformes per a totes les edats protagonitzada per Lucky, un heroi ple d'energia i optimisme, que haurà de trobar la força interior i ajudar a la seva germana a rescatar el Llibre de les Edats. En el seu camí, els jugadors es trobaran amb situacions hilarants gràcies al desplegament d'aliats i adversaris. Estarà disponible el 7 de novembre a tota la família Xbox One i ordinadors Windows 10 gràcies a Xbox PlayAnywhere. Tanquem l'especial amb les novetats de Microsoft presentades en Gamescom, amb un vídeo on es deixa veure la potència de la consola en gràfics 4K.