Vas caminant pel carrer, t'arriben missatges, però no tens temps per escriure. Què fas? Envies un àudio. El mateix passa quan vols explicar alguna cosa que t'ha passat i és molt llarga. Quina mandra haver d'escriure tot això. Encara que la veritat és que mantenir el ditet premut durant diversos minuts també pot ser una odissea si estàs fent alguna cosa més.

Perquè la vida sigui cada vegada més còmoda Whatsapp s'avança a les necessitats dels seus usuaris i ja té l'opció de gravar àudios sense mantenir el dit enganxat a la pantalla. Dos trucs infal·libles ensenyen com parlar amb els teus amics mentre fas tot tipus de coses en el teu dia a dia. Això sí, de moment només a Android.

Des del menú

Mitjançant el menú de compartir arxius de la pròpia aplicació, tothom pot enviar un àudio de fins a 15 minuts que no requereix mantenir el botó del micro premut. En la icona del clip, des d'on s'envien fotos o contactes, es tria Àudio i després Gravar amb WhatsApp. Això estableix la clàssica gravadora de sons des de la qual es pot enviar un missatge de veu, com ja hem indicat, de fins a un quart d'hora.

Des de l'assistent

A Espanya encara caldrà esperar una mica, però en altres països ja compten amb un assistent de Google que envia els missatges en escoltar una ordre. Al més pur estil Siri, Google Assistant es converteix així en la mà dreta de WhatsApp i se li pot demanar que enviï un missatge de veu. L'aplicació ara comprèn l'ordre "OK Google, enviar un missatge de veu a aquest contacte" i gravarà l'àudio següent perquè sigui enviat com a tal.