Cada vegada tenim més dependència dels mòbils, però de vegades desconeixem que algunes aplicacions poden detectar i escoltar tot el que diem.

Això és el que passa amb Google Assistant. Aquesta eina pot arribar a ser molt útil, però la veritat és que fa ús del micròfon i escolta constantment les converses.

Això fa que la privacitat dels usuaris es pugui veure amenaçada, i per això és important conèixer els permisos que acceptem amb les aplicacions que instal·lem.

És convenient tenir en compte alguns trucs per evitar que Google escolti tot el que diem i que posteriorment pugui ser emmagatzemat.

Desactivar l'ordre de veu

El primer que hem de fer és desactivar l'ordre de veu 'Ok, Google ". Com es fa això? Anant a l'apartat d'ajustos del mòbil i seguint els següents passos: 'Google', 'Cerca', 'Veu', 'Reconeixement de veu' i en últim lloc prémer l'opció de desactivar 'Ok, Google ".

Bloquejar a Google al teu micròfon

Un altre truc és bloquejar a Google al teu micròfon. Serà molt senzill, com en qualsevol altra aplicació. Simplement cal anar als 'Ajustos' i a l'apartat 'Aplicacions' trobar Google. Una vegada que estem dins d'aquesta aplicació únicament caldrà veure el 'Permís' i desactivar el 'Micròfon'.

Impedir a Google que guardi l'historial d'àudio

A més, també és possible impedir a Google que guardi l'historial d'àudio. Per a això únicament caldrà acudir a 'Controls d'activitat de compte' que es troba dins de l'aplicació Google. Posteriorment s'haurà d'acudir a 'Activitat de Veu' i 'Audio', i únicament desactivar el scroll.

La veritat és que en la majoria d'ocasions donem una confiança excessiva a les aplicacions i ni tan sols llegim els permisos que els hi donem. Però, com es pot veure hi ha mètodes per evitar que Google controli el que fem i diem en tot moment.