Tot i que els plans inicials del consorci que té la llicència era començar a emetre ja a finals del 2008 -un cop rebessin ja el senyal digital- aquest plantejament s'ha hagut de retardar. Segons ha explicat la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Girona, Maria Àngels Freixenet, properament hi haurà una reunió del consorci per decidir què poden fer durant el 2009. 'Els problemes econòmics fan que un projecte nou com aquest se'n ressenteix ', ha afirmat la regidora.

En el moment de l'adjudicació dels canals públics de la futura Televisió Digital Terrestre (TDT), l'Ajuntament de Girona va obtenir una de les llicències. Per a gestionar-la, es va crear un consorci que inclou els municipis de Girona, Salt, Sarrià de Ter, Bescanó, Llagostera, Cassà de la Selva i Canet d'Adri amb la idea de desplegar el model de televisió per fases. Fins al moment, el consorci ja té aprovats els estatuts, el reglament i el sistema de gestió acordat. En concret, en el seu dia es va decidir que la gestió de la televisió s'encarregaria a una societat que crearia el mateix consorci.

Tot caminava a bon ritme i, de fet, l'Ajuntament de Girona -que és qui major participació té en el canal- havia pressupostat partides en l'exercici 2007 i 2008 per impulsar la televisió. En total, ja es portaven pressupostats 260.000 euros, 130.000 per any. Per al 2009, en canvi, el context econòmic ha fet que el consistori no pressuposti ni un euro per a la televisió i es decideixi aprofitar els romanents dels dos anys anteriors.

Freixenet ha explicat que tots els ajuntaments passen per 'moments complicats' i que han d'acabar de veure quines disponibilitats pressupostàries tenen cadascú. Per això, Girona convocarà una reunió del consorci per conèixer quina és la situació de cada ajuntament i acordar què es pot fer durant el 2009.

A banda, d'aquesta reunió, Freixenet ha explicat que també tenen prevista pel desembre una reunió amb la Generalitat perquè els expliqui els diferents models de televisions públiques que existeixen i així poder triar 'el més fàcil' per implantar-lo a Girona.

D'altra banda, la regidora ha explicat que els dos canals privats del Gironès i Pla de l'Estany (TV Girona i Canal Català) sí que estan en condicions de canviar-se a la televisió digital i, per això, han fet una reunió conjunta de canals públics i privats de la zona per decidir el canal multiplex que usaran per emetre conjuntament. Això significa contractar un operador per emetre i, de retruc, la cobertura d'emissió que tindran. Aquest és un pas indispensable perquè les dues televisions privades puguin emetre. Freixenet ha detallat que aquest acord està a punt de prendre's.