Tot això pot portar a confusió. De moment, l'atorgament de freqüències per part del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) n'ha anul·lat una de la Cadena Cope a Girona, és cert. Però aquesta freqüència, la 97.4, emet actualment la programació de Cadena 100 (la radiofórmula de Cadena Cope). És a dir, de moment, no hi ha res que impedeixi que la Cope, com a emissora (89.4) deixi de sentir-se a les comarques gironines.

De totes maneres, el director de Cope Girona, que també és el coordinador de la Cadena 100 a Catalunya, Lluís Arté, va comentar ahir que, ara per ara, "no volem pensar què passarà" amb aquestes freqüències. La decisió del CAC, que Arté considera que vulnera la "llibertat d'expressió i la d'elecció de l'oient", "acabarà als tribunals". Ara bé, "la cosa anirà ràpida si no ens donen la suspensió cautelar" que la Cadena vol sol·licitar, va explicar, però "si ens la donen, passarà temps" abans no se solucioni.

Lluís Arté va recordar que la situació a Girona ja havia passat temps enerere amb les freqüències de la Cadena 100 a Barcelona, Tarragona i Manresa. Aleshores "es va presentar un recurs i la sentència "ens va donar la raó", de manera que "es va haver de tornar a fer el concurs de llicències" i ara les tres la tenen renovada "fins el 2018". En aquest sentit, Arté va mostrar la seva confiança en els casos precedents i va assegurar tenir esperança que la justícia inclini la balança a favor seu.

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, va defensar ahir la independència delCAC en l'adjudicació de l'explotació comercial de 83 concessions de ràdio a Catalunya. Tura va avalar la capacitat del CAC d'adjudicar emissores de ràdio a partir d'una "anàlisi objectiva i rigorosa dels programes que s'aporten en el moment de sol·licitar determinades freqüències".

Quant a Ciutadans, ha convocat una concentració davant del CAC el dia 22 a les 12 hores sota el lema "Per defensar la llibertat d'expressió, contra la censura política".