Diari de Girona
Infraestructures

Governació proposa construir onze torres de telecomunicacions a les comarques gironines

12.11.2008 | 14:18

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI), ha proposat a vuit ajuntaments gironins la construcció d'una o més torres a cada municipi per tal de solucionar les mancances en els serveis de telecomunicacions, on s'inclou la telefonia mòbil, la banda ampla i les emissions de ràdio i televisió digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Les infraestructures han de solucionar les deficiències detectades en els serveis de telecomunicacions a Begur, la Vall d'en Bas, Arbúcies, Lloret de Mar, Biure, Pont de molins, Rabós i Terrades, en els 49 estudis encarregats.

A l'Alt Empordà, s'ha proposat la construcció d'una nova torre als ajuntaments de Biure i de Terrades, i de dues més als ajuntaments de Pont de Molins i Rabós. Al Baix Empordà, s'ha proposat la construcció d'una nova torre a l'Ajuntament de Begur, mentre que a la Selva, s'ha proposat una nova torra a l'ajuntament d'Arbúcies i dues a l'Ajuntament de Lloret de Mar. Pel que fa a la Garrotxa, s'ha proposat la construcció d'una torre a l'ajuntament de la Vall d'en Bas. La construcció d'aquestes torres és la conclusió d'una sèrie d'estudis radioelèctrics que s'han fet a les comarques gironines, on en aquests moments hi ha 49 d'aquests estudis fets o en fase d'elaboració.

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha destacat que són 'bàsics' per al desenvolupament del pla Catalunya Connecta, amb el qual es vol aconseguir que el 2010 tots els nuclis de Catalunya de més de 50 habitants disposin d'accés a la telefonia mòbil, la banda ampla i la TDT. El pla Catalunya Connecta determina d'elaboració d'un conjunt d'estudis radioelèctrics a diferents zones de la geografia catalana per tal d'optimitzar la xarxa d'infraestructures de telecomunicacions. Aquests estudis mesuren l'espectre radioelèctric i proposen solucions a les deficiències dels diferents serveis de telecomunicacions.

A partir dels resultats obtinguts, l'STSI planteja als ajuntaments afectats una solució a les deficiències detectades. En primera instància, es comprova si és possible la utilització d'infraestructures ja existents que permetin compartir la prestació de diferents serveis. Quan aquesta solució no és viable, l'estudi radioelèctric proposa la construcció d'una nova torre. Aquesta infraestructura, consensuada amb l'ajuntament afectat i finançada per l'STSI, ha de permetre la instal·lació dels equips necessaris per donar servei.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema