1El successor de La nit al dia aposta per un nou format. Helena García Melero sembla sortida de Gattaca per l'estilisme, erràtica, mira a càmera i no mira l'entrevistat. Li cal l'estil Terribas: mordaç, potent, profund. El format presenta aspectes interessants. Dimecres se'ns cola la realitat via expedient de regulació d'empresa (ERE) de Nissan. Veiem la manifestació dels treballadors, però des de l'òptica de parlamentaris del Parlament. I ens assabentem de què passa. Han d'anar per aquí. Segueixen el misteri del gurmet suís (calia el viatge a Ginebra?). El programa sembla el Canal Barça, no farà gràcia als pericos o als poc futbolers. Que si l'Stòitxkov, que si l'Henry, que si l'autobús del Barça o l'Edmílson, que si en Canut..., conegut per la seva imparcialitat. Té seccions per créixer, la cultural, per exemple. I Quim Vila, que el deixin inventar cançons, que serà conye?ro!?

l'hora q TV3. Dilluns a dijous nit

factor interrogant

Un format que arrasa a mig món (American Idol, per exemple). Per què no enganxa a les Espanyes? Arriba tard, ja tenim Operación Triunfo i qualsevol fa ombra al guaperes d'en Vázquez. Els concursants de passades edicions tenen el nivell de cantants de karaoke. Aquest any milloren un xic.

Vocal tempo, els nois que canten a cappella i guanyen, són interessants: emocionen, i són diferents, en un món de triomfets de laboratori. Es veuen autèntics i poden tenir recorregut, si no els desgracien. La producció ha tingut massa errades, i crisis internes a la productora, Grundy, la de Sin tetas no hay paraíso. I La Sexta fa mal a can Prisa: tenen un perfil d'espectador molt similar. Un bon format que no ha sabut destacar i queda tocat.

factor x Cuatro. Dimecres nit

Ens mirem

al mirall

sé lo que hicistéis...

La Sexta. Dilluns a divendres tarda.

Apunt indignat: Cachuli, saquejador de les arques de Marbella, cobra 350.000 euros per l'entrevista a La Noria, programa cultural d'alta volada: no li embargarà els calés el jutge? El Sé lo que hicisteis... és un símbol actual: fet de retalls de cadenes, se'n fot dels budells. La Sexta fa formats barats (Wyoming, un luxe), de teleprontter i d'humoristes del Canal Paramount Comedy. Ángel Martín i Patricia Conde, que ja no és rossa descerebrada, tenen química. Ara, duren tant que cansa més que veure el vídeo de la comunió del cosinet a temps real. Telecinco ha fet que el jutge prohibeixi treure més imatges: queden retratats. Els de SLQH es vesteixen de tunos per demanar disculpes. Sen?se Telecinco, veurem com xuten.