El programa de TV3 30 minuts es renova, amb el relleu a la direcció. Joan Salvat, que l'ha dirigit des dels seus inicis fa ja 24 anys, deixa aquesta responsabilitat per assumir, en exclusivitat, la feina de muntar la nova àrea de documentals de Televisió de Catalunya. La responsabilitat de Salvat, que presentarà avui el seu últim reportatge, Un premi compartit, l'assumeix Eduard Sanjuán, un altre veterà dels Serveis Informatius de TVC.

El relleu en la direcció de 30 minuts tanca un cicle de 24 anys, temps en què el programa s'ha con?vertit en un referent mundial en el món del reportatge. Els reporters de 30 minuts han aconseguit més de 100 premis, entre els quals destaquen 4 premis Ondas i guardons als Festivals de Nova York, de Montecarlo i del Gran Reportatge de França. A més, alguns dels reportatges s'han emès els últims anys en més de 30 països. L'últim ha estat el treball Obama: el llarg camí del somni, fet per un equip del programa i emès per TV3 al mes de setembre, que també el va emetre la setmana passada el programa Envoyé spécial, de la cadena France 2. També un dels seus reportatges, Balseros, de Carles Bosch i Josep Maria Domènech, ha estat convertit en pel·lícula i va ser aspirant al premi Oscar, en la secció de documentals.

Aquesta trajectòria de premis i emissions exteriors s'ha vist confirmada amb la gran acceptació per part dels espectadors de TV3, que ha fet que 30 minuts hagi mantingut al llarg dels anys alts índexs d'audiència, amb mitjanes de 500.000 espectadors i quotes del 20%, en cada programa.