El jutjat del mercantil Núm. 7 de Madrid va modificar ahir parcialment les mesures cautelars emeses el mes de juliol passat a través de les quals sol·licitava a Youtube deixar d'emetre vídeos de Telecinco, en demanar a aquesta cadena que identifiqui els seus vídeos en la plataforma en línia.

En una sentència, el jutge assegura que, una vegada siguin localitzats aquests vídeos mitjançant la seva URL, hauran de ser "immediatament retirats" del lloc web Youtube, amb els "advertiments legals corresponents" en cas del seu incompliment.

La plataforma de vídeos en línia va presentar un escrit d'oposició contra les mesures cautelars d'aquest jutjat, en entendre que resultava "totalment inviable" l'eliminació d'aquests vídeos ja que "podien ser confosos amb altres, de manera que afectés altres titularitats de drets de propietat intel·lectual".

En el document es destaca que "pot ser que existeixi una excessiva mitificació de la tècnica" per part de Youtube per establir un procediment de retirada dels seus vídeos. No obstant això, considera que aquesta plataforma ?ofereix uns procediments de control que, "almenys en aquest moment", semblen "oportuns" per a la protecció del dret intel·lectual.

Per a aquest jutjat, "el fons ?d'aquesta qüestió descansa en la naturalesa jurídica de Youtube i de la relació amb tercers". En aquest sentit, estableix la necessitat ?d'aclarir "si estem davant un nou prestador de serveis ?d'intermediació amb un règim concret o, si per contra, es tracta d'un proveïdor de continguts amb un règim de responsabilitat diferent".

El jutge reconeix que el mateix Youtube "ve a reconèixer una situació d'irregularitat, ja que discrepant del fons de la resolució a la qual s'oposa, sí que reconeix que existeixen drets que han de ser protegits com els de Telecinco".