Unes 1.200 persones, segons la Guàrdia Urbana, i més de 2.000, segons C's, es van concentrar ahir al matí a Barcelona davant la seu del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) per denunciar la "censura" que, segons la seva opinió, exerceix aquest organisme sobre els mitjans de comunicació crítics amb el Govern català.

El president de Ciutadans- Partit de la Ciutadania (C's), Albert Rivera, va llegir un comunicat a favor de la llibertat d'expressió i va reclamar que el Consell de l'Audiovisual de Catalunya ha de ser una entitat "més tècnica que política", cosa que, segons la seva opinió, no succeeix actualment.

La direcció de C's va considerar un "èxit" la concentració de Barcelona per l'alt nombre de seguidors. L'acte va transcórrer en tot moment de forma pacífica i sense incidents.

La mobilització té lloc després de la recent adjudicació de freqüències radiofòniques, que, segons C's, va demostrar que el CAC "castiga" a mitjans crítics amb el Govern.

La concentració va estar secundada per més d'un miler de persones, que van tallar el carrer davant de la seu del CAC i van llançar proclames a favor de la llibertat d'expressió i contra el Govern català, en plena polèmica per la recent adjudicació de 83 freqüències de ràdio, i que no n'han atorgat cap a la Cadena COPE, Punto Radio ni el Grup Zeta, entre d'altres.

El president de C's, Albert Rivera, va aprofitar la concentració per denunciar que el CAC "realitza la feina bruta en el sentit polític, convertint-se en un garant de l'oasi polític nacionalista català i la seva influència mediàtica", a la vegada que va criticar que les concessions s'hagin donat "als que aplaudeixen el poder, i s'ha fet callar aquells que critiquen".

Rivera va lamentar que "després de 30 anys de Constitució hàgim de seguir sortint al carrer per reivindicar el nostre dret a la llibertat d'expressió", i va assegurar que la concentració no era "per defensar una ràdio en concret, sinó per la defensa de la llibertat d'opinió".

De la seva banda, el portaveu del partit, Jordi Cañas, va explicar que les concessions que s'han atorgat són una "mostra més que el nacionalisme necessita manipular, i l'obstacle que té és la llibertat d'opinió", per la qual cosa usen "entitats amb atribucions censores", en referència al CAC, per fer aquesta manipulació.

També la delegació catalana de la Unió de Guàrdies Civils van manifestar en un comunicat el seu rebuig al resultat de la concessió de llicències de ràdio per part del CAC.