La crisi es continua fent veure entre els mitjans escrits. Segons publicava ahir el portal Economia Catalana, el diari El Punt té preparat el tancament de diverses de les seves edicions locals i la consegüent reducció de plantilla.

Segons informava el web econòmic, aquest fet situa en un centenar d'empleats els afectats per l'ajustament de plantilla previst. Pel que fa a les edicions, les informacions més pessimistes afirmen que només es mantindria l'originària de Girona i una genèrica per a tota Catalunya.

El Punt, que va iniciar fa uns quants anys un projecte d'expansió a la resta del territori català, ha vist com seva situació econòmica general colpejava el seu compte de resultats. Així, la inversió desplegada pel diari per a la seva edició de Barcelona ha resultat fallida tant en lectors i venda de diaris com en el capítol d'ingressos publicitaris. Un dels seus productes més reeixits, El Punt Habitatge, ha patit durament la crisi del sector immobiliari que ha reduït en l'últim any un 70% la inversió en anuncis. El Punt Habitatge, que va arribar a aportar el 50% dels ingressos publicitaris del grup, ha quedat reduït a la meitat del seu format (de revista ha passat al format quartilla).

El canvi de tendència en els comptes d'El Punt no ha estat obstacle perquè fins fa molt poc aparegués com un possible comprador del diari Avui. A principis de 2008, l'empresa de Girona va arribar a temptejar la possibilitat de comprar el 20% que l'Institut Català de Finances encara posseeix al diari Avui. Fins i tot es va especular amb una participació major, sempre d'acord amb els altres dos accionistes del diari que encara dirigeix Jordi Bosch: els grups Planeta i Godó, que tenen un 40% cadascun.

Recentment, les informacions sobre l'interès d'El Punt per l'Avui han tornat a sonar amb força, però s'han trobat amb una posició no molt favorable de Planeta i amb una situació de mercat que limita qualsevol projecte d'expansió.