Un total de 3,5 milions d'espanyols es van dedicar a veure la televisió 10 hores diàries durant el 2008, segons un estudi de Grup Corporació Multimèdia. Així, l'any passat es converteix en "el dels rècords" perquè gràcies a la crisi econòmica, els èxits esportius i la Televisió Digital Terrestre (TDT), el consum diari arribà a màxims històrics amb una mitjana de 227 minuts per persona.

No obstant això, aquest increment no es va produir igual en tots els grups d'edat, ja que la joventut és l'únic segment de la població que va reduir el seu temps mitjà de consum televisiu, amb una mitjana de dues hores i mitja per cap i dia, i temps per dedicar a les "altres pantalles" és a dir, les que ofereixen les noves tecnologies.

En concret, els adolescents van ser els que menys temps van dedicar l'any passat a veure la televisió, mentre que els menors de 12 anys van incrementar el seu consum en quatre minuts diaris. Entre els adults, el consum en els homes va créixer per damunt del de les dones, encara que aquestes segueixen veient de mitjana uns 33 minuts de televisió més cada dia. Les persones entre 44 i 64 anys van ser els que més van augmentar el seu consum respecte de 2007, amb set minuts addicionals cada dia.

Per comunitats autònomes, la més enganxada és l'Aragó, els ciutadans de la qual passen més de quatre hores cada al dia davant de la tele. A Andalusia, la mitjana és de 3 hores i 58 minuts, mentre que els catalans, tercera comunitat en el rànquing, utilitzen 3 hores i 56 minuts del dia a consumir televisió. A més, les Illes Canàries va ser la regió on més es va incrementar el consum, amb 18 minuts més cada dia per persona.

Per contra, els gallecs destaquen com els que menys temps dediquen a la televisió, 205 minuts de mitjana diària i la Comunitat Valenciana és l'única regió que disminueix el seu consum en la mitjana anual, amb quatre minuts menys que en el 2007.