dissabte mon catòdic

Matem la sèrie?

 
Matem la sèrie?
Matem la sèrie?  
 MULTIMÈDIA

MOISÈS DE PABLO La fórmula no és nova, però va ser una de les sorpreses de la temporada passada. Un poli babau, Diego Martín, i els companys amb menys neurones que els xicots de Los hombres de Paco, i el germà petit del poli: un Sherlock Holmes en miniatura i amb ulleres, vingut de l'Argentina, li soluciona els casos en un pim-pam. El premi, Tele 5, que segueix apostant per la brossa en quantitats industrials, ens l'emet a la mitjanit. Capítols divertits, guions senzills, però que enganxen. No hi ha dret: el manual de com enfonsar una sèrie que, les tardes del diumenge o els dissabtes nit pot ser líder. Amb El comisario, que s'acomiada, i es mereixia més respecte, fan el mateix.


A la meitat dels Cruz y Raya, José Mota, li ha quedat un especial de Cap d'Any curiós, per contundent i canyer. Parla de la crisi, punxa els bancs (les picades d'ullet al cinema: amb banquers convertits en zombis que ataquen els hipotecats d'una escala, uf, en Balagueró deu riure!) i els jutges, la burocràcia lenta. No es per pixar-se, i perdonin, però l'Iker Jiménez fent un report sobre un albirament d'un bitllet de 500 euros, fa gràcia.
I Déu que demana pressupost al lampista per fer una plaga també: l'altre li parla dels seus cunyats i li infla el pressupost: "si yo no estoy ganando", li diu el penques. L'especial de TV3 regala actuacions d'artistes i grups amateurs, com un de les Preses. A Alemanya, uns cracs fent gales, fan espectacles tronats amb jubilats d'atrezzo. Ja som Europa.


Tradició alcohòlico-festiva de les Espanyes: campanades que no podem seguir, raïm i cava per digerir els programes congelats que ens engalten i ens obliguen a fugir de casa. Què dir de La 1, que aposta per l'home de la cella ballarina, en Sobera i la model reciclada, l'Igartiburu, amb mantilla i tot. A la pantalla veiem una mena de menja-cocos com a comptador del raïm que encara embolica més.
Antena 3 arrisca zero i lloga Ramontxu amb la capa de Dràcula i la guapa Kira Miró. A la nostra fan un pas més, i aposten per una parella de clons: Toni Molina i l'imitador, davant la torre fàl·lica de coloraines Agbar. Al final, uns estudiants protesten educadament contra Bolonya, A Cuatro, posen els nois ballarins a acomiadar l'any: l'atrezzo surt barat i és en directe.

Enllaços recomanats: Premis cinema