La fórmula no és nova, però va ser una de les sorpreses de la temporada passada. Un poli babau, Diego Martín, i els companys amb menys neurones que els xicots de Los hombres de Paco, i el germà petit del poli: un Sherlock Holmes en miniatura i amb ulleres, vingut de l'Argentina, li soluciona els casos en un pim-pam. El premi, Tele 5, que segueix apostant per la brossa en quantitats industrials, ens l'emet a la mitjanit. Capítols divertits, guions senzills, però que enganxen. No hi ha dret: el manual de com enfonsar una sèrie que, les tardes del diumenge o els dissabtes nit pot ser líder. Amb El comisario, que s'acomiada, i es mereixia més respecte, fan el mateix.

A la meitat dels Cruz y Raya, José Mota, li ha quedat un especial de Cap d'Any curiós, per contundent i canyer. Parla de la crisi, punxa els bancs (les picades d'ullet al cinema: amb banquers convertits en zombis que ataquen els hipotecats d'una escala, uf, en Balagueró deu riure!) i els jutges, la burocràcia lenta. No es per pixar-se, i perdonin, però l'Iker Jiménez fent un report sobre un albirament d'un bitllet de 500 euros, fa gràcia.

I Déu que demana pressupost al lampista per fer una plaga també: l'altre li parla dels seus cunyats i li infla el pressupost: "si yo no estoy ganando", li diu el penques. L'especial de TV3 regala actuacions d'artistes i grups amateurs, com un de les Preses. A Alemanya, uns cracs fent gales, fan espectacles tronats amb jubilats d'atrezzo. Ja som Europa.

Tradició alcohòlico-festiva de les Espanyes: campanades que no podem seguir, raïm i cava per digerir els programes congelats que ens engalten i ens obliguen a fugir de casa. Què dir de La 1, que aposta per l'home de la cella ballarina, en Sobera i la model reciclada, l'Igartiburu, amb mantilla i tot. A la pantalla veiem una mena de menja-cocos com a comptador del raïm que encara embolica més.

Antena 3 arrisca zero i lloga Ramontxu amb la capa de Dràcula i la guapa Kira Miró. A la nostra fan un pas més, i aposten per una parella de clons: Toni Molina i l'imitador, davant la torre fàl·lica de coloraines Agbar. Al final, uns estudiants protesten educadament contra Bolonya, A Cuatro, posen els nois ballarins a acomiadar l'any: l'atrezzo surt barat i és en directe.