Després de mesos de negociacions, l'editora d'El Punt és a punt de tancar la compra del diari Avui, propietat del Grup Godó (40%), Planeta (40%) i l'Institut Català de Finances (20%). L'operació, donada la falta de recursos de l'empresa compradora, es materialitzaria amb un crèdit de la Generalitat, segons informava ahir el diari El Mundo. Fonts del Govern català, que continuaria present en l'accionariat del diari, donen per ?gairebé tancada la venda.

Malgrat que l'Institut Català de Finances va sanejar la publicació fa cinc anys, els actuals propietaris del diari Avui no han aconseguit revertir les permanents pèrdues del rotatiu barceloní fundat el 1975. Les pèrdues registrades el 2008 van ascendir a 4,98 milions d'euros. Els grups Godó i Planeta van adquirir l'Avui l'any 2005. Durant aquest període, el diari ha tingut quatre directors. Vicent Sanchis, que ja ?exercia el càrrec amb l'anterior propietat, va ser destituït el novembre de 2007. El seu subs?titut, Xavier Bosch, va durar un any. Posteriorment, han exercit la direcció Toni Cruanyes (en funcions) i Carles Flo, aquest des de juliol d'enguany. L'empresa editora de l'Avui va anunciar fa dos mesos un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectava la meitat de la plantilla.

El Punt i l'Avui són els rotatius més subvencionats per la Generalitat. Entre tots dos han rebut 17.400.831 euros només en els ?últims cinc anys: El Punt, 9.314.597,20 euros i l'Avui, 8.086.234 euros. El diari El Punt, que en?guany ha ampliat capital, va tenir unes pèrdues el 2008 d'1.176.337 euros, segons va informar en la junta general d'accionistes celebrada el passat mes de juny. En aquesta junta va anunciar la seva intenció de recapitalitzar el projecte per afrontar la crisi econòmica.