'El Punt' ha signat aquest divendres al matí, segons ha pogut saber l'ACN, la compra del 100% de les accions del diari 'Avui'. Tot apunta que el nou director de l''Avui' serà Xevi Xirgo, fins ara director de l'edició de les comarques gironines d''El Punt'. El següent pas serà nomenar el nou consell d'administració. Fonts autoritzades d''El Punt' asseguren que tan aviat com els sigui possible es reuniran amb els treballadors de l''Avui' per fer-los saber com queda la nova situació. Les mateixes fonts neguen que l'operació hagi de suposar la desaparició de la capçalera ''Avui', ja que la intenció dels nous propietaris és tan sols 'potenciar-lo com a diari nacional'.

Aquest divendres al matí s'han cristal·litzat els rumors que auguraven que el diari 'El Punt' es faria amb el 100% de les accions de l''Avui'. Segons ha pogut saber l'ACN, les negociacions han acabat finalment aquest migdia. Les empreses Planeta i Godó es repartien fins a la data el 80% de les accions del diari 'Avui'. El 20% restant estava en mans de l'Institut Català de Finances. Aquesta era la situació de l'accionariat des del 2004. Des d'ara l'empresa editora d''El Punt', Hermes Comunicació, controla també la totalitat de l''Avui'.

Des que van començar a escoltar-se les primeres veus d'aquesta operació han estat nombroses les especulacions que s'han fet al seu voltant. Una d'aquestes ha estat pronosticar que suposaria la desaparició de l''Avui'. Cal, però, recordar que els antics propietaris majoritaris, Planeta i Godó, també són els responsables de les capçaleres 'La Razón' i 'La Vanguardia'.

Des d''El Punt' s'han mostrat cautelosos en tot moment i han preferit no fer cap tipus de declaració sobre aquesta qüestió. Sí que s'ha subratllat, però, que la intenció es 'potenciar l''Avui' com a diari nacional'.

Els treballadors del diari 'Avui' seran informats tan 'aviat com sigui possible' als compradors de la nova situació. Cal recordar que des de fa temps plana sobre tots ells un Expedient de Regulació d'Ocupació. L''Avui' ha viscut des dels seus inicis en una tessitura econòmica complicada que l'ha fet viure canvis en el seu consell d'administració de manera freqüent.

L''Avui', un diari en 'català' i 'catalanista'

El diari Avui va començar a editar-se el dia de Sant Jordi de 1976 per iniciativa de Jaume Vilalta i Gonzàlez, Josep Maria Puig i Salellas i Josep Espar i Ticó, entre d'altres. És el primer diari escrit en català després del règim franquista. Va rebre l'any 2002 el Premi Nacional a la Projecció Social de la Llengua Catalana. El guardó va reconèixer els seus 25 anys 'continuats i ininterromputs de publicació diària en català', una tasca considerada per la Generalitat, 'imprescindible per a la normalització lingüística de les terres de llengua i cultura catalanes'.

El 5 de novembre de 2007, Xavier Bosch, fins aleshores conductor del magazine informatiu 'El món a RAC1' va posar-se al capdavant del diari substituint el periodista Vicent Sanchís, a l'actualitat director del canal televisiu BarçaTV. Bosch va renunciar voluntàriament al nou càrrec un any després. Llavors el diari ja intuïa la gravetat de la situació econòmica que viuria ben aviat.

Toni Cruanyes des de l'adéu de Bosch va liderar la redacció de l'Avui en qualitat de director en funcions. Carles Flo Benet ha ocupat fins aquest divendres el càrrec de director.