La cadena de televisió catalana TV3 estrena avui l'espai Export.cat, un programa dedicat als productes catalans de qualitat. Els productes es presentaran de la mà de les experiències de persones que viuen a Catalunya i a l'estranger, ha informat avui la cadena autonòmica mitjançant un comunicat. El programa, el produeixen Televisió de Catalunya i la productora Catarsi Televisió i es marca com a finalitat difondre els aliments de qualitat entre els consumidors i, al mateix temps, donar a conèixer el paisatge, el territori i els elaboradors dels productes. Export.cat es compon de 13 capítols de 25 minuts cadascun que s'emetran els diumenges a les 19.45 hores. El primer programa se centra en l'avellana a Veneçuela -el bateria dels Pets i productor d'avellana, Joan Reig, mostra el dia a dia al camp i com es compaginen les seves dues facetes professionals- i els torrons als Estats Units -la vila d'Agramunt és coneguda arreu de Catalunya pels torrons, que a Houston han sabut incorporar als seus menús-. També es tractarà la gastronomia catalana als EUA i l'anxova a Noruega. barcelona |efe/ddg