El director general de l'empresa Astra a Espanya, Luis Sahún, va denunciar ahir que la solució dissenyada pel Ministeri d'Indústria per a les "zones fosques" on no arriba el senyal de televisió digital terrestre (TDT) "no permet accedir als canals d'alta definició o a la futura televisió en 3D". Luis Sahún va fer aquestes declaracions en la conferència Present i futur de la televisió a Catalunya que es va celebrar ahir a Barcelona.

Segons la seva opinió, "la solució satel·litària dissenyada per Indústria és un pas enrere en la tasca d'acabar amb la bretxa digital", perquè "hi haurà ciutadans que no podran accedir a les noves tecnologies ni a la TDT de pagament simplement per residir en certes zones".

El directiu d'Astra va defensar a la Ciutat Comtal "l'aposta pel receptor de TDT via satèl·lit, tal com han fet els nostres veïns europeus".

En la citada conferència també va participar el director de Continguts de Digital Plus, Álex Martínez, qui va anunciar que aquesta cadena emetrà deu partits del Mundial de Futbol de Sud-àfrica en 3D, convertint-se en la primera plataforma estatal a fer-ho.