La Generalitat va fer públics ahir els guardonats amb els Premis Nacionals de Comunicació 2010. Aquests guardons tenen per objecte atorgar un reconeixement a les aportacions més rellevants de professionals o entitats en el camp de la comunicació i les telecomunicacions a Catalunya o en llengua catalana.

Ràdio Marina de Blanes ha rebut el Premi Comunicació de proximitat, perquè, segons el jurat, ha aconseguit, "gràcies a l'esforç de totes les persones que, des del principi, hi han treballat, fer-se amb el lideratge radiofònic a l'Alt Maresme i a la Selva". Això ha estat possible perquè l'empresa "va saber donar resposta a les necessitats del seu entorn, dimensionant l'emissora d'acord amb les característiques dels seus oients i preservant, en tot moment, la seva independència".

El Premi Nacional de Radiodifusió ha estat per a Jordi Basté, qui, després de més de 20 anys d'experiència radiofònica, presenta ara a RAC1 el magazine matinal El món a RAC1.

El Premi Nacional de Televisió ha estat per a Josep Cuní, qui, tot i la riquesa de la seva ràdio, "el present el lliga íntimament a la televisió. També van resultar premiats Scytl (Premi Nacional d'Internet), Fractus SA (Premi Nacional de Telecomunicacions), El 9 Nou (Premi Nacional de Premsa) i Marçal Moliné (Premi Nacional de Publicitat).