"Què hauria passat si en lloc de ser Lehman Brothers haguessin estat Lehman Sisters?". Hauria fet fallida de la mateixa manera el banc d'inversions nord-americà? Si les dones manessin, haurien comès els mateixos errors? La pregunta, òbviament, no té resposta, però aquesta ironia, que s'ha sentit a diversos fòrums internacionals, és molt repetida entre algunes de les dones que ocupen posicions de poder. Denota el malestar per una manera de dirigir les empreses, la política i el món que identifiquen amb uns anomenats "valors masculins".

El 30 minuts d'avui, amb el reportatge Quan manen les dones, comença a Islàndia, un país ensorrat per la crisi i on moltes dones estan ocupant càrrecs després que el col·lapse financer omplís el país de dimissions. D'Islàndia també és la primera dona que va ser escollida democràticament presidenta d'un país, Vigdís Finnbogadóttir, entrevistada pel programa.

Al reportatge se sentirà també la veu d'altres dones que estan a primera fila dels governs europeus o que ostenten càrrecs importants en el món empresarial o científic. Dones que prenen decisions que afecten el món i l'economia i que tenen una manera de governar i un punt de vista diferent, o igual, que els dels homes.

Elles analitzen les dificultats, les renúncies, els valors, els perquès, els estereotips, la competència, el poder. Entre elles, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado; la ministra d'economia francesa, Christine Lagarde, o les directives Belén Garijo, de la farmacèutica Sanofi Aventis, i Noelia Fernández Arroyo, de Yahoo Europa. I tot plegat sota l'atenta mirada d'alguns homes. El sociòleg Alain Touraine, l'escriptor Luis Racionero o l'assessor de comunicació Antoni Gutiérrez-Rubí donen els seus punts de vista sobre la nova revolució de les dones al segle XXI. Ja han accedit al mercat laboral, ja són majoria a les universitats i ara, algunes, reclamen el traspàs de poders. El reportatge ha estat realitzat per Esther Llauradó, Lourdes Guiteras i Cristina Rivas.