Les sèries "Mad Men" i "Modern Family" s´han proclamat aquesta matinada el millor drama i la millor comèdia de la televisió als Estats Units, respectivament, a la 62a edició del lliurament dels premis Emmy celebrada al teatre Nokia de Los Angeles.

"Mad Men" va repetir per tercer any consecutiu com a Millor drama i es va imposar a títols com "Dexter", "Breaking Bad" o "Lost", que els crítics assenyalaven com a possibles vencedors, mentre que la principiant "Modern Family" va confirmar les expectatives i va aconseguir coronar-se com la Millor Comèdia, categoria dominada per "30 Rock" des del 2007.

Aquesta sèrie d'humor, que compta entre els seus protagonistes amb la colombiana Sofia Vergara, es va adjudicar 6 Emmy en total entre els que hi destacaven Millor guió i Millor actor secundari de comèdia per Eric Stonestreet.

"Mad Men"

es va haver de conformar amb 4 premis de 17 nominacions, entre els que n´hi havia dos de tècnics i un al Millor guió de drama, tot i que no va aconseguir res en les categories interpretatives d'una gala soporífera de tres hores. Aquesta, conduïda per Jimmy Fallon, va tenir el seu millor moment en la seva paròdia musical d'obertura.

En termes absoluts, la minisèrie sobre la II Guerra Mundial produïda per Tom Hanks, "The Pacific", va aconseguir el major nombre d´Emmy, 8, seguida pel telefilm "Temple Grandin", que va endur-se 7 estatuetes.

Entre les sorpreses de la nit va haver-hi el triomf de Kyra Sedgwick com a Millor actriu de drama per "The Closer", un premi per al qual ja havia estat candidata en 4 ocasions sense èxit, així com l´Emmy per Jim Parsons ("The Big Bang Theory ") com a Millor actor de comèdia.

Parsons entrava en les travesses pel premi tot i que el guanyador dels dos últims anys, Alec Baldwin ("30 Rock"), i el posseïdor de 3 Emmy Tony Shalhoub ("Monk") sonaven amb més opcions.

Edie Falco se´n va emportar a casa el guardó com a Millor actriu de comèdia per "Nurse Jackie", el quart de la seva carrera després dels tres per "The Sopranos", i Bryan Cranston va tornar a pujar a l'escenari per recollir l´Emmy de Millor actor de drama per "Breaking Bad", cosa que ja és tradició des del 2008.

Tot i que molts donaven com a guanyadora Elisabeth Moss ("Mad Men") com a actriu secundària en drama, Archie Panjabi va guanyar finalment l´Emmy a casa pel seu paper a "The Good Wife", mentre que Aaron Paul es va adjudicar aquest premi en la categoria masculina per "Breaking Bad".

La comèdia musical "Glee", una de les principals novetats del 2009 a la televisió d'Estat Units i que optava a 19 Emmy, va acabar la nit amb 4 estatuetes, entre les quals va destacar la Millor direcció en comèdia i la Millor actriu secundària per Jane Lynch, que es va imposar a la també nominada Sofia Vergara.

"Lost" naufraga

Entre les grans decepcions de la gala va ser-hi la popular sèrie de culte de nàufrags "Lost" que va posar punt i final aquest any a la seva misteriosa trama entre gran expectació de l'audiència, tot i que el desenvolupament artístic no va convèncer prou als acadèmics.

"Lost" partia amb 12 candidatures, tres d'elles interpretatives, i va marxar de l'esdeveniment amb les mans buides.

L'actor Al Pacino va ser una de les grans estrelles de Hollywood recompensades amb un Emmy aquest any gràcies al seu treball a la minisèrie "You Your say Know Jack", en la qual va interpretar al metge Jack Kevorkian, anomenat "doctor mort" per practicar l'eutanàsia a centenars de pacients.

També es va poder veure a George Clooney, que va ser homenatjat per l'Acadèmia de la Televisió amb el premi humanitari Bob Hope per la contribució de l'actor a generar consciència a la societat sobre els problemes al Sudan, al sud-est asiàtic després del tsunami del 2004 o la crisi a Haití després del terratrèmol de gener.