En menys d'un mes finalitzen les ajudes fiscals per l'adquisició d'un pis. Comando actualidad ha comprovat si aquesta situació ha animat la compravenda d'habitatges, i en quines circumstàncies viuen els afectats per embargaments en el reportatge Grandes facilidades que emet La 1 aquest dimecres a partir de les 22.15 hores.

El programa repassa la geografia del totxo en aquests últims dies d'"oportunitats". A Espanya hi ha més de 100.000 pisos buits perquè molts dels seus propietaris han estat embargats. Els bancs intenten donar sortida a aquests habitatges anunciant grans ofertes. Una sola Caixa té una cartera de 1.700 pisos en venda solament a Catalunya. El programa ha visitat amb els seus comercials alguns d'aquests "pisos ganga". També es fixa en els emprenedors que veuen un bon moment per al negoci, com els creadors d'una pàgina web dedicada únicament a donar sortida a habitatges procedents d'embargaments; o com Luis, subhaster gallec que ha comprat un pis de 90 metres quadrats per 26.000 euros al Ferrol.

Davant aquesta situació d'habitatges sobrants, i amb més de mig milió d'habitatges construïts i sense vendre, hi ha empresaris que segueixen aixecant cases. A la Costa del Sol, Alberto fa mansions només per encàrrec a estrangers adinerats que paguen en metàl·lic.