Sense ficció, la franja que TV3 dedica cada setmana al documental, presenta, aquesta nit a les 21.50, Bicicleta, cullera, poma, un documental de Carles Bosch, guanyador del Premi Gaudí, del Premi Goya i del Premi José María Forqué a la millor pel·lícula documental 2011.

A la tardor del 2007, a Pasqual Maragall se li diagnostica Alzheimer. Superat el cop inicial, ell i la seva família inicien una croada contra la malaltia, i, des del primer moment, aquesta pel·lícula es converteix en testimoni d'excepció. Amb intel·ligència, sinceritat i bon humor, Maragall es deixa retratar juntament amb la seva família i els metges per deixar constància del dia a dia de la seva lluita personal.

El documental de Carles Bosch ha suposat dos anys de seguiment de Pasqual Maragall i de la seva família, que han obert les portes a l'autor. Aquest fet ha permès a Bosch fer un retrat íntim d'un pacient excepcional disposat que els científics trobin la cura abans que la xifra de 26 milions de malalts de tot el món es multipliqui per 10. Una pel·lícula dura, però optimista malgrat tot, i que arriba a la televisió després d'un recorregut d'èxit per les sales de cinema.

Carles Bosch, autor dels treballs Balseros i Setembres, dirigeix aquesta coproducció de Televisió de Catalunya, Cromosoma, Televisió Espanyola i la Xarxa de Televisions Locals.