Aquesta nit, després del penúltim episodi de la sèrie Física o química, Antena 3 emetrà un reportatge especial anomenat La herencia de Jesús Gil dins el programa Equipo de Investigación.

El programa se centrarà no només en com s'han gestionat els diners del llegat de Gil, sinó també en les possibles conseqüències legals d'aquesta herència i en la figura dels quatre fills del polític i empresari, que sempre han viscut a l'ombra del seu pare.

Set anys després de la mort de Jesús Gil, el polèmic alcalde de Marbella i president de l'Atlètic de Madrid, continua sent notícia. Mai va voler que els seus problemes amb la justícia afectessin la seva família, però ara una sentència ha posat els seus hereus en el punt de mira.

El Tribunal de Comptes ha condemnat els quatre fills del constructor, Jesús, Miguel Ángel, Óscar i Miriam a tornar més de 100 milions d'euros al consistori de Marbella. Segons el tribunal, aquests diners van ser desviats de les arques públiques de l'ajuntament del municipi costaner pel seu pare.

I tot i que el tribunal reconeix que els fills de Jesús Gil no van participar en la gestió d'aquests fons públics, els considera responsables comptables directes.

Aquest no és l'únic reportatge que Equipo de investigación ha dedicat a la corrupció política als ajuntaments de l'Estat espanyol.

L'endemà de les darreres eleccions municipals, va emetre Quién quiere ser alcalde, un treball d'investigació que mostrava les dificultats que tenen molts alcaldes i regidors per no caure en la corrupció, a través de llicències, plans urbanístics, etc.

El programa rastrejava les llistes electorals i va elaborar un mapa de la corrupció municipal. El resultat: gairebé cent candidats a les eleccions estaven imputats en casos de corrupció.