El periodista Josep Cuní no presentarà més el programa matinal de TV3 Els Matins. Segons algunes fonts, Cuní hauria tancat ahir la seva incorporació al canal privat 8TV per a la pròxima temporada. D'aquesta manera, el popular periodista abandona la televisió pública catalana després d'una llarga trajectòria, en la qual ha presentat diversos programes.

D'aquesta manera, Cuní, inicia?rà així una nova etapa professional a 8TV després de sis anys presentant un programa matinal de cinc hores diàries a TV3. El periodista ha acceptat finalment l'oferta del Grup Godó de presentar un programa diari que combinarà informació i entreteniment de 19 a 22 hores en la citada cadena privada, que busca donar un impuls al canal. El periodista de Tiana deixarà Els matins de TV3, que presentava des del 23 d'abril de ?l'any 2004. Cal destacar que el passat 23 de maig, l'endemà de les eleccions municipals, el magazín matinal va batre el rècord d'audiència de la temporada amb una quota del 29,8%.

Així mateix, ahir es va saber el nom de la persona que es farà càrrec del programa matinal de Tv3. La periodista Ariadna Oltra dirigirà a partir de la temporada que ve el magazín matinal en substitució de Josep Cuní, que abandona la cadena. Actualment, Oltra presenta des de mitjan mes de gener el Telenotícies Vespre al costat de l'editor, Ramon Pellicer i en substitució de Raquel Sans, de baixa per maternitat.

Fins al passat mes de gener, Oltra va estar presentant rodes informatives del 3/24 i en els últims tres estius va estar al capdavant de les temporades d'estiu d'Els Matins, substituint també Josep Cuní.

A més, també ha treballat en alguns especials, com la manifestació del passat 10 de juliol contra la sentència de l'Estatut, programes amb motiu de la visita del Papa i més recentment la presa de possessió del president de la Generalitat, Artur Mas. Oltra és llicenciada en Periodisme per la UAB i abans d'incorporar-se a TV3 va treballar també a Localia, Ona Catalana i Canal Set, la televisió local de Santa Eulàlia de Ronçana.

Programa líder

El magazín Els Matins de Tv3 s'ha convertit en els seus cinc anys d'emissió en el programa estrella de la franja del matí a Catalunya, amb un quota de pantalla superior al 20 per cent durant les seves cinc hores d'emissió. Malgrat això, fa poc ja es va saber que aquest any no hi haurà edició a l'estiu, a causa de les retallades de la cadena.