TV3 estrena aquesta nit el programa Viatge de noces, dirigit per Agustí Vila i presentat per Xavier Solà, en el qual parelles que es van casar els anys 50 i 60 tornen als escenaris dels primers dies de convivència per observar com ha canviat el país i explicar com han viscut les seves vides.

El presentador Xavier Solà va explicar que el programa aborda "set vides des del valor, les sinergies, les dificultats d'un país de fa 50 anys...". "He entrat a dintre del matrimoni en el sentit de descobrir com ho fan per viure tants anys junts", va explicar.

I va afegir: "Aquest és un programa per a gent sensible", i, sobretot va destacar, més enllà del respecte amb què s'han aproximat a les parelles, "la força d'estimar i els valors" que transmeten.

Agustí Vila, director del programa, va explicar que es va fer un càsting per escollir les parelles. "Totes les vides tenen una història i nosaltres buscàvem històries potents". En el programa aquestes històries s'expliquen amb ?llen?guatge de ficció en el sentit que "hi ha presentació, punts de gir...", tot i que va destacar que "lluitàvem contra les imatges", perquè aquella època no era com l'actual, en què tot queda registrar perquè tothom disposa de càmeres".

També va assenyalar que els matrimonis "són d'estatus socials i procedències diferents" per mostrar un espectre el màxim d'ampli possible de l'època, i que, tot i que Solà fa el paper de fil conductor de la història, són ells mateixos qui l'expliquen.

Continuació a la ràdio

Segons el cap de Programes de TV3, Jordi Serra, el programa farà evident les sinergies entre la televisió i la ràdio públiques, ja que Viatge de noces tindrà un seguiment a La nit dels ignorants 2.0, de Catalunya Ràdio, on tothom podrà dir-hi la seva i on es plantejaran qüestions relatives als temes que apareguin en l'emissió.