L'Asociación de Editores de Diarios Españoles (AEDE) ha denunciat que Correus ha deixat, des del passat mes de maig, de repartir diaris en dissabte a les zones rurals de baixa densitat i han exigit al Govern que garanteixi el repartiment postal de diaris arreu d'Espanya també en dissabte, una modalitat reconeguda per la Llei de Servei Postal Universal.

Els editors de la premsa d'Espanya recorden al Govern que ha de vetllar per "l'adequat manteniment i acompliment del servei postal universal, un servei essencial que inclou el repartiment postal de comunicacions escrites (els diaris entre elles) en règim ordinari, continuat i permanent". Correus, operador designat per l'Estat per prestar aquest servei essencial, va suprimir des de maig la distribució en zones rurals de baixa densitat. La decisió de Correus "obligarà els editors a assumir importants despeses per mantenir els enviaments als subscriptors", segons afirma en un comunicat la AEDE, que considera que la supressió de les distribucions rurals els dissabtes incompleix "un servei d'interès general i de cohesió social o territorial que contribueix a la millora de la qualitat de l'educació dels ciutadans".

Per tant, l'associació sol·licitarà al Govern que subvencioni el servei, incloent-ho en el fons de finançament del Pla de Prestació del Servei Postal Universal. Mentre s'aconsegueix un acord amb el Govern, els editors mantenen diferents reunions amb responsables de Correus per consensuar formes de compartir estructures de transport, logística i distribució que rebaixin el volum de costos de cadascuna de les parts.