Els habitants de les comarques de Girona són, de tot Catalunya, els qui menys miren la televisió pública catalana. Tal com es demostra en un estudi realitzat per Barlovento Comunicación amb les audiències de l'1 de maig al 7 de juny recollides per Kantar Media, si el percentatge de quota de pantalla de TV3 a tot Catalunya és del 15,8%, a la demarcació de Girona és de l'11,9%. La província de Lleida, amb un 22,9%, és la que més espectadors catalans congrega davant de la televisió pública. Així mateix, ?seguei?xen en la mitjana de Catalunya la província de Tarragona, amb un 16,4%, i la de Barcelona, amb un 15,7%.

Segons aquest mateix estudi, els gironins també són els qui més veuen el canal Intereconomía, la quota de pantalla del qual a Catalunya és la més baixa de tot l'Estat, amb un 0,7%. No obstant això, el canal conservador aconsegueix a la demarcació de Girona un 1,2% de quota de pantalla, per un 0,7% a Barcelona, un 0,5% a Tarragona i un 0,2% a Lleida. La marcada tendència conservadora d'aquest canal també fa que a Euskadi obtingui la mateixa xifra que a Catalunya, un 0,7 %.

Així mateix, Girona és també la demarcació catalana que més mira La 2, el canal cultural de la televisió pública espanyola, amb una quota de pantalla del 2,7%, per sobre de la mitjana de Catalunya, un 2,1%. En termes generals, Catalunya esdevé la comunitat autònoma de tot Espanya que menys mira Telecinco. I és que la primera televisió privada d'Espanya obté en terres catalanes un escàs seguiment del 12,3% de quota de pantalla, per un 14,3% a tot Espanya.