Aquesta nit, a partir de les 22.25, TV3 presenta l'últim capítol de L'endemà. El programa d'avui, que porta per títol Asseguts, aborda el canvi de vida que suposa una lesió medul·lar. Aquest episodi, que posarà el punt i final a la primera temporada d'aquest espai, ja es va estrenar coincidint amb La Marató 2010.

En Carles Alcolea té 22 anys i acaba d'estrenar-se com a agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona. És un jove brillant que estudia enginyeria, està boig per l'esquí i les motos i espera casar-se algun dia amb la Núria, una companya de l'institut que estudia Medicina. I de sobte, el 29 de juliol de 2009, anant en moto cap a la feina, es creua en el seu camí un vianant que creua la Rambla sense mirar. En Carles intenta esquivar-lo i s'estavella contra un arbre. Hores després és al quiròfan, amb una lesió medul·lar que el deixarà per sempre en una cadira de rodes.

L'endemà segueix en Carles durant un any, des dels seus últims dies a la Fundació Guttmann, on ha començat la rehabilitació. És el seu primer any com a discapacitat, un any de renúncies i de descobertes que el canviaran profundament. Alternant amb la història de'n Carles, cinc homes i dones més, tots ells joves i amb una lesió medul·lar important, ens expliquen com ha estat la seva vida d'ençà l'accident que els va deixar en cadira de rodes.

Aquest serà el capítol final d'una sèrie documental que, en cadascuna de les seves 12 entregues, ha explorat què passa l'endemà del canvi, com el vivim i com ens sentim, i de quina manera provem d'adaptar-nos-hi.