Aquesta nit , a les 23.10, el programa del 33 El documental estrena La Crida, història d'una resposta coincidint amb els 30 anys de l'històric acte "Som una nació" al Camp Nou, que va aplegar 100.000 persones. Una producció de Zeba Produccions en coproducció amb Televisió de Catalunya i el suport del Ciemen, l'Obra Cultural Balear, la Fundació Josep Irla, l'ICIC i Televisió del Ripollès. L'estrena d'aquest documental fet el 2011 per Sergi Guix i Eduard Miguel coincideix amb el 30è aniversari del multitudinari acte "Som una nació" en defensa de la identitat catalana, que va omplir el Camp Nou el 10 de juny del 1981 i que va representar la culminació del naixement del moviment Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes.

Pocs mesos després de l'intent de cop d'estat del 23F i del "Manifest dels 2.300", en què un grup d'intel·lectuals criticaven la política lingüística del govern de la Generalitat de Catalunya, naixia un moviment social com a resposta a allò que consideraven una sèrie d'atacs i agressions cap a Catalunya i la seva identitat.

La Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes va estar activa des del 1981 fins al 1993. Durant el període comprès entre el 1985 i el 1990 van portar a terme accions directes de diversos tipus per a la normalització lingüística de Renfe, l'aeroport, Telefònica o Correus, que consistien a pintar rètols en català, cabines telefòniques i bústies de correu, llençar milers d'avions de paper o col·lapsar les cues de les caixes de grans superfícies comercials.

El documental narra la trajectòria d'aquest moviment de la mà dels seus principals protagonistes (Àngel Colom, Aureli Argemí, Jordi Sánchez, Carles RieraÉ), polítics de l'època (Jordi Pujol, Heribert Barrera o Francesc Martí Jusmet) i periodistes (Albert Montagut, Jordi Barbeta, Toni Soler, Arcadi Espada o el catedràtic Amando de Miguel).