El programa d'aquesta setmana de Tres 14 mostra l'avió de les pròximes dècades i com podrien ser les naus de les futures missions interplanetàries.

Poyéjali!, significa en rus "Som-hi", i això va ser el que va dir d'únic Yuri Gagarin mentre la nau Vostok enlairava. Aquell 12 d'abril de 1961 es va convertir en el primer ésser humà que va abandonar la Terra per donar un passeig pel Cosmos. Res d'això hauria estat possible sense dos invents, la pólvora i el motor de reacció. Amb ells hem creat avions i coets per viatjar cada vegada més ràpid, més alt i més lluny.

Es calcula que l'any 2050 el nombre de persones que viatgen diàriament en avió s'haurà multiplicat i serà de 250 milions de passatgers cada dia.

En el programa d'aquesta setmana de Tres 14 els enginyers Juan Herrera, Gonzalo Moreno i Luis Romeral dibuixaran el retrat de l'avió de les pròximes dècades, I Giorgio Saccoccia i Jerome Breteau, enginyers de l'Agència Espacial Europea, comptaran com podrien ser les naus de les futures missions interplanetàries.