La Cort d'Apel·lació britànica ha emès una sentència que ratifica els drets de la propietat intel·lectuals dels diaris digitals davant les empreses de clipping online, és a dir, les que tenen webs de seguiment de notícies i publiquen els seus continguts sense autorització.

Així, el tribunal del Regne Unit estableix que, en estar subjectes a la llei de propietat intel·lectual britànica, les empreses de clipping hauran de demanar l'autorització dels diaris digitals per a poder publicar els seus continguts a través d'internet.

Per tant, la Cort dictamina que aquestes companyies hauran de comptar amb una llicència de drets de propietat intel·lectual per a poder emetre tant els resums de premsa amb els continguts dels diaris digitals així com la possibilitat de tenir un enllaç per a que els seus usuaris puguin accedit als continguts íntegres.

Així mateix, la Cort d'Apel·lació determina que els titulars oferits pels diaris digitals poden constituir obres literàries independents, i la seva còpia sense permís també infringeix la llei. Pel que fa als subtítols, destacats i entradetes, també resulten prou substancials com per estar protegits pels mateixos drets.

La sentència ratifica una decisió prèvia del Tribunal Suprem britànic, dictada al novembre del 2010, que donava la raó als editors dels diaris en una demanda presentada contra l'empresa de clipping Meltwaters News. Pel que fa a l'Associació d'Editors de Diaris Espanyols, després de conèixer la sentència van expressar la seva satisfacció per la decisió del tribunal i van felicitar els diaris del Regne Unit.