Amb l'arribada de la nova temporada, el 33 estarà d'estrena. Òpera en texans, presentat per Ramon Gener, és una de les noves propostes de la cadena per a la tardor, un espai amb vocació divulgativa i dirigit als coneixedors del gènere i a aquells no han trepitjat mai el Liceu.

Es tracta d'un nou programa pensat per als amants de l'òpera i els que creuen que no estan preparats, els que van sempre al Liceu i els que no hi han anat mai. El presentador i ànima del programa és Ramon Gener, cantant d'òpera i pianista. Retirat dels escenaris, la passió per la música l'ha portat a començar una nova carrera com a conferenciant i divulgador de l'òpera. Durant els últims anys ha fet desenes de conferències on explica les òperes de la manera més entretinguda possible. Els seus coneixements musicals i pianístics fan que tot sembli més fàcil.

Òpera en texans -una producció de TVC i Brutal Media dirigida per Xavier Morral- no és un resum de l'òpera ni una classe de música. És un manual d'instruccions per poder entendre l'òpera, una guia de viatge il·lustrada.

A cada capítol, que tindrà una mitja hora de durada, es desmuntarà una òpera fins a trobar la manera de fer-la assequible. Com diu Ramon Gener, "volem donar les pistes per poder surfejar una immensa onada de quatre hores de música". S'analitzaran títols coneguts i títols no tan coneguts: Don Giovanni, Carmen, Tosca, Il Trovatore, Parsifal, El barber de Sevilla, Porgy and Bess, Turandot, El cavaller de la rosa, Pagliacci, La dama de piques... entre d'altres.

I després de l'emissió de cada episodi, els espectadors podran continuar disfrutant de l'òpera a la web del programa, al blog i al Facebook de Ramon Gener, i a l'Spotify d'Òpera en texans, amb els millors moments i totes les músiques de cada capítol.