L'Agrupació de Periodistes d'UGT (AgP - UGT) va advertir ahir que es podrien perdre tant 10.000 llocs de treball directes com pluralitat informativa amb el canvi en l'actual llei de comunicació audiovisual que permetrà a les comunitats autònomes escollir el model de gestió que desitgin per als seus respectius canals de televisió pública.

Entre aquestes possibilitats de model, va recordar ahir en un comunicat AgP - UGT, es troba l'externalització, privatització o fins i tot, el tancament de ràdios i televisions públiques autonòmiques.

Els efectes "perniciosos" d'aquesta decisió, anunciada en el Consell de Ministres celebrat el passat divendres 13 de gener, passarien per la pèrdua de 10.000 llocs de treball directes més els treballadors de les productores, contractats per obra i d'altres; la pèrdua de pluralitat informativa i la destrucció de l'esperit per al qual van ser creades.

A la seva nota, AgP-UGT considera "imprescindible" que aquests mitjans mantinguin el caràcter d'empreses públiques. I de la mateixa manera, asseguren que volen uns ens públics que estiguin ben dotats econòmicament, amb tinguin plantilles de treballadors fixos i que facin producció pròpia.