El partit de la Lliga de Futbol que s'emet a la televisió i en obert cada setmana podria desaparèixer de les pantalles la temporada que ve, com a mínim tal i com s'ofereix ara, ja que ni les cadenes privades ni les públiques semblen disposades a pagar el preu dels drets que hi ha actualment. Antena 3 i Telecinco no volen pagar el preu que demana Mediapro, la titular dels drets, per emetre futbol en obert, i els canals públics, en plena època de retallades pressupostàries, no poden. Així que, o baixen els preus o el Govern haurà de canviar la llei que imposa que es pugui veure un partit en obert setmanalment.

Aquest és el resum que fan diverses fonts del sector sobre una situació que es posarà de manifest amb la negociació pels drets d'emissió a la televisió de la temporada 2012-2013 de la Lliga de Futbol Professional. La negociació és a punt d'obrir-se, encara que fins al juny seguirà emetent-se, en obert, un partit setmanal del màxim interès a La Sexta.

Gran part dels partits de la Lliga 2012-2013 podrà veure's als canals de pagament però, a més, a Llei considera d'interès general que un d'aquests enfrontaments s'emeti en obert cada setmana. Tot i això, fonts de Telecinco i Antena 3 han assenyalat que des dels seus criteris de rendibilitat, no pagaran els 100 milions d'euros anuals que costa el partit setmanal en obert (un preu que resulta de sumar els 70 milions que ha pagat per any La Sexta i els 30 abonats per cadenes autonòmiques. L'alternativa podria ser la televisió pública, però les retallades pressupostàries ho fan inviable.