El Pare Pelegrí culminarà el seu vot amb el camí de retorn a Tossa de Mar. Després de la primera jornada amb arribada a Santa Coloma de Farners els peregrins sortiran de nou després de fer nit. Segons mana la tradició, el Pelegrí i la seva comitiva seran rebuts a Tossa quan el sol ja s'hagi post.

L'artista empordanès Jaïr Domínguez haurà de declarar aquest matí als jutjats de Figueres després que el jutge de l'Audiència Nacional Javier Gómez Bermúdez hagi sol·licitat la seva declaració per la polèmica que es va originar per la seva intervenció en el programa del 33 Bestiari il·lustrat. Domínguez apareixia simulant uns trets contra uns dibuixos del rei Joan Carles o el periodista Salvador Sostre, entre d'altres.

El professor de l'escola de negocis Eduardo Martínez Abascal pronunciarà, a 2/4 de 8 de la tarda a l'Espai Caixa, la conferència Situació econòmica: els números per aclarir-se.

Un espectacle teatral, musical i poètic donarà, al Palau de la Música, el tret de sortida a l'any Espriu, per commemorar el centenari del naixement de l'insigne escriptor català amb exposicions, publicacions i la inauguració d'una escultura a Barcelona. El director Xavier Albertí dirigirà l'acte en el qual participaran poetes com Miquel de Palol o Josep Maria Sala Valldaura, actors com Carme Sansa i Enric Majó i músics com la palafrugellenca Silvia Pérez Cruz, entre molts altres.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, el president d'Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, i l'economista Ramon Tremosa participaran, a 2/4 de 8 de la tarda a la Casa de Cultura, en una Taula Rodona entorn de la figura de l'escriptor, poeta, traductor i editor català Joan Sales. L'acte servirà per cloure els actes de celebració del centenari del seu naixement.

Herois i pares del rock espanyol, Siniestro Total, arriben aquest divendres a La Mirona de Salt per mostrar, un cop més, que per a ells el temps no passa. I és que amb la gira Tierra Desconocida, la banda de Vigo celebra els seus 30 anys de vida. No hi faltaran tots aquells èxits que, encara avui en dia, més d'un canta, ni que sigui a la dutxa.

Le Croupier torna a l'atac amb el seu tercer disc, on canvia de llengua (ara en català), de muda i d'actitud. A Lesió per tensió repetitiva el músic gironí Carles Cors, s'allunya del personatge, es despulla de ruletes i ens mostra la seva cara més personal. El presentarà a les 9 de la nit a la Sala de Cambra de l'Auditori.