TV3 a aconseguit mantenir el liderat absolut a Catalunya per dotzè mes consecutiu, després de les dades d'audiència del juny, en què ha tingut el 13,3%. Tot i no disposar de les transmissions de la Copa Confederacions de futbol, TV3 ha tret 1,9 punts d'avantatge a la segona cadena classificada en el rànquing, Telecinco, que sí que va transmetre els partits de la competició futbolística disputada al Brasil, i, a més, ha estat líder 20 dels 30 dies del mes. El lideratge absolut de TV3 es dóna també en el rànquing de programes, amb 20 entre els 40 més vistos, que han liderat l'audiència 21 dels 30 dies.

Amb les dades del juny, TV3 tanca el primer semestre de l'any amb un 2,8 d'avantatge en el liderat i en relació a la resta de cadenes. Les claus d'aquest lideratge es troben cimentades en programes com La Riera (497.000 espectadors i el 25% de quota) o Polònia, amb 500.000 espectadors de mitjana, i el 15,7% de quota).

També els Telenotícies, Els Matins o la final de la lliga de bàsquet entre el Barça Regal i el Madrid han obtingut xifres importants d'audiència a Catalunya, situant a la televisió pública com a líder destacada del mes.

Concert per la Llibertat

Entre els programes més seguits del mes hi destaca el Concert per la Llibertat, celebrat el passat dissabte al Camp Nou, que, amb una durada de més de cinc hores, ha estat el cinquè més vist, amb una mitjana global de 704.000 espectadors i el 32,3% de quota.

Pel que fa a les xifres d'audiència en el conjunt de l'Estat espanyol, Telecinco ha recuperat aquest mes de juny el lideratge informatiu perdut al maig, segons Barlovento Comunicación. Els Informativos Telecinco de la cadena de Mediaset guanyen als Telediarios de La 1 després de tres mesos consecutius amb una diferència de 102.000 espectadors sobre la cadena pública.

Les cadenes més vistes per darrere de Telecinco han estat Antena 3 (12,9%), La 1 (9,6%), el grup d'autonòmiques públiques Forta (8,6%), Cuatro (6,4%) i La Sexta (6,2%) segons Barlovento.