Un documental dramatitzat sobre Vicente Blasco Ibáñez rescatarà les múltiples facetes d'aquest escriptor valencià compromès amb la política i el progrés, un dels autors més venuts a nivell mundial i considerat el precursor de la fórmula supervendes.

El projecte Blasco Ibáñez i Els quatre genets de l'apocalipsi, que va iniciar dijous passat el seu rodatge a València, aprofundeix en la vida i obra d'aquest autor i en l'escriptura d'aquesta novel·la publicada el 1916, amb dos milions d'exemplars venuts només el 1919.

Codirigida pel productor i gui?onista castellonenc Enrique Viciano i l'actriu valenciana Rosana Pastor, que per primera vegada es posa darrere de la càmera, la cinta, que tindrà una durada aproximada d'hora i mitja, compta amb un pressupost de 541.000 euros i ha rebut un ajut de 60.000 euros de l'Institut Valencià de l'Audiovisual i la Cinematografia (IVAC).

Basat en una novel·la

La producció, l'estrena de la qual es preveu per a la primavera vinent, està protagonitzada per Juli Mira, que donarà vida a Blasco Ibáñez, i Mireia Pérez, que encarnarà una jove realitzadora que, després de l'encàrrec d'una televisió amb motiu del centenari de la Primera Guerra Mundial, investiga el perquè de l'escriptura de Els quatre genets de l'apocalipsi.

Aquesta novel·la, ambientada a la França de 1914 i denominada "la novel·la de la Gran Guerra" per narrar les vicissituds d'aquesta contesa, ha tingut dues versions cinematogràfiques (de 1921 i 1962), per ser objecte ara d'un docudrama que tracta de perfilar el retrat d'un personatge ple de matisos.

El llargmetratge documental mostrarà els esbossos que fins a vint estudiosos de Blasco Ibáñez reelaboren de l'autor.